Meghalt egy ember kedd hajnalban a XV. kerületi lakástűzben

Budapest, 2023. január 3. Kiégett családi ház, mellette szintén kiégett könnyűszerkezetes épület (j) Budapest XV. kerületében a Kolozsvár utcában 2023. január 3-án. A tűzoltók a házból egy embert vittek ki és átadták a mentőknek. MTI/Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes épület, és tűz ütött ki a mellette álló családi házban kedd hajnalban Budapest XV. kerületében, a Kolozsvár utcában - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
Vágólapra másolva!

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, hat vízsugárral fékezték meg - írta az OKF.

A tűzoltók a házból egy embert vittek ki és átadták a mentőknek.

A Katasztrófavédelem legújabb közleménye szerint a melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért

48 tűzoltó összesen 14 járművel végezte az oltást.

A korábban fegyverboltként működő melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve.

A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók.

A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Budapest, 2023. január 3. Kiégett családi ház Budapest XV. kerületében a Kolozsvár utcában 2023. január 3-án. A tűzoltók a házból egy embert vittek ki és átadták a mentőknek Forrás: MTI/Lakatos Péter

A katasztrófavédelem mobil laborja a környéken méréseket végzett, de veszélyes anyag koncentrációját nem mutatták ki a levegőben - tették hozzá.

Jelenleg az utómunkálatokat végzik, erre az időre az érintett útszakaszt lezárták, csak a villamos- és a buszforgalom indulhatott el

- áll az OKF kedd reggeli közleményében.