Kinder tojásban próbált kokaint csempészni egy ír férfi Ausztráliába

kinder tojás
Vágólapra másolva!
Egy ír férfit azzal vádolnak, hogy Kinder tojásban csempészett kokaint Ausztráliába. A férfit a repülőtéren megállították és a kórházi CT-felvétel hat darab sárga Kinder tojást mutatott, amelyekben kokain volt.
Vágólapra másolva!

A 28 éves férfi, aki egy Közel-Keletről induló járattal érkezett Melbourne-be, gyanússá vált a reptéri határőröknek - írta a Guardian.

Az utas táskáit megvizsgálták a nemzetközi repülőtéren és az ausztrál határőrség állítása szerint pozitív eredményt hozott kokain jelenlétére vonatkozóan.

A fenti videón drogok jelenlétét kimutató eldobható törlőkendő látható használat közben.

A férfit kórházba szállították CT-vizsgálatra, aminek a felvétele hat darab sárga kinder tojást mutatott, amelyekben kokain volt.

- közölte a határőrség és az ausztrál szövetségi rendőrség szerdán közös közleményben.

A kapszulák közül öt óvszerbe -, egy pedig műanyag fóliába volt csomagolva.

Az ír állampolgár ellen egyrendbeli, határon lefoglalt kábítószer, forgalomképes mennyiségének behozatala miatt emeltek vádat.

A férfit előzetes letartóztatásba helyezték, és március végén kell bíróság elé állnia.

Ha elítélik, akár 25 évnyi börtönbüntetés vár rá.

"A határokon túlívelő kábítószercsempészet egy idióta ötlet. Reális a veszélye annak, hogy valami rosszul sül el, halálos kábítószer-túladagoláshoz vagy a belső szervek maradandó károsodásához is vezethet" - mondta Chris Salmon AFP Det Acting Supting Supt egy nyilatkozatban.