Nem bír magával a magyargyűlölő Verhofstadt: a bukott szankciók után most tankokat követel Ukrajnának

Horizontal
European Parliament's presidential candidate Guy Verhofstadt takes part in a debate ahead of the upcoming elections to become the new head of the European Parliament, in Brussels, January 11, 2017. Elections to elect a new European Parliament president are set to take place in Strarbourg on January 17, 2017 to replace outgoing president Martin Schullz. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
Guy Verhofstadt, a magyarellenes kirohanásairól ismert szélsőliberális belga EP-képviselő nemrég beismerte, hogy az Oroszország ellen hozott kilenc szankciós csomag hatása pontosan a nullával egyenlő. Most a további szankciók követelése mellett tankokat követel Ukrajnának, ezzel is tovább mélyítené a konfliktust a belga politikus, írja a Mandiner. „Küldjék a tankokat most!" – írta közösségi oldalán a liberális EP-képviselő.
Vágólapra másolva!

Az Eurostat adataiból kiderült, hogy a legtöbb EU-tagállamnak jelentősen nőtt a kereskedelme Oroszországgal 2022-ben.

Guy Verhofstadt, a magyarellenes, szélsőliberális belga EP-képviselő Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Emiatt ideges lett Guy Verhofstadt, és leszögezte: „a 9 szankciós csomag és a hatásuk pontosan a nulla".

Ezzel tehát a politikus elismerte: a szankciók gyakorlatilag nem működnek. Pedig karácsony másnapján még újabb közel-keleti szankciókat is követelt.

Ezután ismerté vált az, hogy Németország már nyugati technológiájú, modern harcjárműveket küld Ukrajnába 2023-ban. Joe Biden és Olaf Sholz ugyanis csütörtökön bejelentette, hogy gyalogsági harci járműveket is küldenek Ukrajnának, hogy támogassák az ukrán csapatokat az orosz erőkkel szemben, de nem közölték sem a számukat, sem a szállítás menetrendjét.

– mondta Hebestreit, német kormányszóvívő

Guy Verhofstadt a hírre reagálva azonban itt nem állt meg, Twitteren azt írta:

Küldjék a tankokat most!"

– érvelt közösségi oldalán a balliberális EP-képviselő.