Joe Biden Amerikájában tovább folytatódik a gáztűzhelyőrület

Gondolnád? 6 szokás, amelyek ugyanolyan károsak, mint a dohányzás dr.life gáztűzhely
Vágólapra másolva!
A V4NA arról számol be, hogy folytatódik a gáztűzhelyek körüli őrület Amerikában. Egy másik állam kormányzója bemutatott egy, a lakhatási válság megoldását célzó javaslatot, ami szerint 2025-től tilos lenne a bojlerek, gáztűzhelyek és az olajtüzelésű kályhák, illetve kemencék beépítése az új épületekbe, az ugyanis jelentősen enyhítené a lakhatási válságot.
Vágólapra másolva!

Nemrég Kathy Hochul, New York kormányzója megtartotta az állam helyzetéről szóló beszámolóját, és részletesen ismertette azt a megállapodást, amelyet New York lakhatási válságának kezelésére irányuló stratégiaként jellemzett. A dokumentumban azonban

a lakhatási megoldás részeként betiltanák a gáztűzhelyek, az olajjal működő kályhák, illetve a bojlerek beépítését az új építésű ingatlanokba.

Hochul megjegyzéseiből kiderült, hogy minden új építkezésnek zéró kibocsátásúnak kell lennie, 2025-től kezdve a kis épületek esetében és 2028-tól a nagy épületek esetében, és azt mondta, hogy a terve segítene a magas rezsiszámlákkal küzdő lakosoknak.

Fokozódik az őrület

A The New York Post szerdán arról számolt be, hogy a kormányzó hivatala szerint az intézkedés nem biztosítana kivételeket, és minden kereskedelmi, lakó- és vegyes használatú épületre vonatkozna. A kormányzó szóvivője, Hazel Crampton-Hays nemrég leszögezte:

Forrás: MTI/Rosta Tibor

A republikánus Will Barclay, a New York-i Képviselőház kisebbségi vezetője szerint ugyanakkor

A klímavédelem élharcosai megtiltanák a gáztűzhelyek használatát az Egyesült Államokban. Ezt a kijelentést Richard Trumka Jr., az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottságának biztosa tette, aki arra figyelmeztetett, hogy a gáztűzhelyek rejtett veszélyeket hordoznak magukban. Szerinte ennek a mindennapi használati eszköznek túl nagy a károsanyag-kibocsátása, ráadásul összefüggésbe hozható a gyermekkori asztma kialakulásával is.

– mondta Trumka egy interjúban. A biztos emellett azt is kijelentette, hogy

a CPSC fontolóra veszi a készülékekre vonatkozó kibocsátási normák bevezetését, ha valami oknál fogva mégsem sikerülne megszüntetni a gáztűzhelyek gyártását vagy importját.

A jelentést és a gáztűzhelyek szabályozására tett kísérletet döbbenet, felháborodás és kétely fogadta, mivel az amerikaiak mintegy negyven százaléka használja az otthonában, a legtöbb lakásban a legalapvetőbb berendezések közé tartozik.

Forrás: Dreamstime

Szigorúbb szabályokat akarnak

Maga az ötlet egyébként nem a semmiből pattant ki a CPSC biztosának fejéből. Decemberben több demokrata képviselő és szenátor is levelet küldött a CPSC elnökének, Alexander Hoehn-Saricnak, amelyben arra kérte a termékbiztonsági bizottságot, hogy tegyen lépéseket a gáztűzhelyek szigorúbb szabályozása érdekében. A demokraták akkor azzal érveltek, hogy az afroamerikaiaknak, a latinoknak és az alacsony jövedelmű háztartásokban élőknek aránytalanul nagy légszennyezést kell elviselniük a magasabb jövedelműekhez és a fehér bőrűekhez képest.

A klímaharcosok legújabb őrülete természetesen nem maradt felháborodás nélkül.

– jelentette ki a közösségi oldalán Gary Palmer alabamai republikánus képviselő.