Rendkívüli bejelentés: Putyin váratlanul elutazik

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselőivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiűzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Vágólapra másolva!
Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin elutazik a leningrádi ostrom végének évfordulóján - írta az Izvesztija.
Vágólapra másolva!

Peszkov elmondta, hogy az orosz elnök Szentpétervárra látogat majd, és január 18-án ott fog megemlékezni a leningrádi ostromról. Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a leningrádi blokád feloldásának évfordulója alkalmából nincs tudomása arról, hogy az elnök kitüntetést venne át.

Vlagyimir Putyin elutazik Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov

Az újságírók Putyin szüleiről is kérdezték Peszkovot, hiszen az orosz elnök apja harcolt a háborúban, az anyja pedig a blokád alatt Leningrádban élt. Ezekre a kérdésekre Peszkov nem kívánt válaszolni mondván, hogy Putyin erről már több alkalommal is beszélt interjúk során.