Bandaháború tört ki egy floridai ünnepségen, rengeteg a sérült - videó

Fort Pierce, 2023. január 17. Rendőrök a floridai Fort Pierce-ben elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 17-én hajnalban. Nyolcan megsebesültek egy Martin Luther King-nap alkalmából tartott rendezvényen, amikor a hatóságok szerint két társaság kezdett egymásra lövöldözni egy köztük kirobbant nézeteltérés miatt. MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
Vágólapra másolva!
Nyolcan megsebesültek Floridában egy Martin Luther King-nap alkalmából hétfőn tartott rendezvényen, amikor a hatóságok szerint két társaság kezdett egymásra lövöldözni egy köztük kirobbant nézeteltérés miatt.
Vágólapra másolva!

A St. Lucie megyei seriff hivatalának közleménye szerint a sebesültek mind felnőttek voltak, egyikük állapota életveszélyes.

A Fort Pierce-i Ilous Ellis Parkban tartott autókiállításon és családi napon több mint ezren vettek részt. A hatóságok szerint két társaság közötti nézeteltérés vezetett a lövöldözéshez.

A lövöldözés miatt kialakult káoszban négy ember, köztük egy gyermek szenvedett könnyebb sérüléseket.

Rendőrök a floridai Fort Pierce-ben elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. január 17-én hajnalban Forrás: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

A helyszínen készült videofelvételek szerint az emberek rémülten menekültek, próbáltak fedezékbe húzódni, köztük kisbabájával egy nő is.

A seriff helyettese elmondta, hogy nagyon szomorúnak tartja, hogy azon a napon, amikor éppen a békét és az egyenlőséget képviselő Martin Luther King emléke előtt tisztelegtek, egy nézeteltérés fegyverek és erőszak alkalmazásához vezetett, és emiatt sok ártatlan ember is megsérült.