Robbanás volt egy thaiföldi olajszállító hajón, többen eltűntek - videó

Thaiföld, olajszállító, 2023. Január. 17., Samut Songkramban,
Samut Songkram, 2023. január 17. Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén a Smooth Sea 22 nevű olajszállítón egy robbanást követően a thaiföldi Samut Songkramban 2023. január 17-én. A detonáció következtében legkevesebb nyolc ember eltűnt, sokan megsebesültek. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Vágólapra másolva!
Nyolc munkás eltűnt és házak rongálódtak meg, miután kedd reggel robbanás történt egy olajszállító tartályhajón Thaiföldön. A hatóságok vizsgálják a tűz keletkezési okát - írta a Bangkokpost.
Vágólapra másolva!

Thaiföldön nyolc munkás eltűnt és házak rongálódtak meg, miután kedd reggel kigyulladt és felrobbant egy üres olajszállító tartályhajó a Muang kerületben lévő Mae Klong folyó egyik dokkjánál.

A Keleti Önkéntes Tűzoltók által közreadott képen sűrű fekete füst gomolyog a Smooth Sea 22 nevű olajszállítóból, miután robbanás történt a hajón a thaiföldi Samut Songkramban 2023. január 17-én Forrás: MTI/EPA/Keleti Önkéntes Tűzoltók/-

A Smooth Sea 22 nevű tartályhajó fedélzetén történt robbanást helyi idő szerint 9:17 körül jelentették a rendőrségnek.

A 6500 tonna hordképességű tartályhajó a Ruammitr hajógyárban épp rendszeres karbantartáson vett részt, így a tartályai üresek voltak.

A robbanást több kilométeres körzetben hallották és a közelben házak ablakai törtek be a robbanás következményében.

A detonáció következtében legkevesebb nyolc ember eltűnt, sokan megsebesültek Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A Tengerészeti Minisztérium egy órával később közölte, hogy a hajón keletkezett tüzet sikerült megfékezni, de

nyolc dokkmunkást még minidg keresnek.