Internetes keresései buktatták le a feleségét meggyilkoló amerikai férfit

Vágólapra másolva!
Egy eltűnt brit nő férje azzal hívta fel magára a nyomozók figyelmét, hogy több szűréssel rákeresett online, hogyan lehet eltűntetni egy holttestet.
Vágólapra másolva!

A 39 éves nő újév környékén tűnt el, azóta sem találják, vélhetően halott. A 47 éves férjét azzal gyanúsítják, hogy megölte a feleségét.

Az eltűnése előtt pár nappal Google-n többféle módon keresett rá arra, hogyan lehet megszabadulni egy holttestől. A bizar keresési kifejezések között szerepelt többek között

milyen gyorsan bomlik le egy hulla teste, hová rejthető el.

A férfi nem akart elválni a feleségétől, ezért inkább megölte és feldarabolta a holttestét. A gyilkos szerszámokat - egy fűrészt, egy ollót és egy bárdot - 40 mérföldre (közel 65 kilométer) találták meg a férfi házától az anyja otthonánál egy szemetes konténerben.

A férfi január 1-jén tett bejelentést a rendőrségen, hogy a felesége repülőre szállt, elhagyta az országot és eltűnt - írja a Sky News.

Ezt követően a fia iPadjén újabb gyanús dolgokra keresett rá az interneten, például arra,

meddig tart és elvégezhető-e a DNS vizsgálat részleges maradványokon.

Állítólag arra is rákeresett, hogy

A férfi ugyanazon a napon három szőnyeget, tisztítószereket, ponyvát, szódabikarbónát, ragasztószalagot és kefét is vásárolt.

Másnap pedig több kilométert utazott délre, hogy szemetes konténerekbe dobálja szét a felesége maradványait.

A férfit január 4-én hallgatták ki. A kocsijában is voltak arra utaló jelek, hogy ő a tettes, le voltak hajtva az ülések és műanyag béléssel voltak lehúzva. Egy térfigyelőkamera rögzítette, hogy szemeteszsákokat dobál ki, amiket később meg is találtak, tele bizonyítékokkal.

A házkutatás során is előkerült egy véres kés és többgyilkos szerszám is.

A férfi a letartóztatását követően a kihallgatása során nem tanusított megbánást.