Elképesztő adatok az ukrán hadsereg veszteségeiről

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, aknavető, katona, ukrán katona
Ukrainian soldiers from the 68th brigade fire a mortar launcher at a position along the front line in Donetsk region on December 9, 2022, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Ihor Tkachov / AFP)
Vágólapra másolva!
A német Der Spiegel igazán ijesztő adatokat közölt az ukrán veszteségekről Bakhmut közelében. A német hírszerzés információi szerint az ukrán fegyveres erők naponta három számjegyű veszteségeket könyvelhetnek el a Wagner csoport "húsdarálójában". Mint hangsúlyozzák a jelentésben, ha elesik a stratégiai fontosságú város, akkor megkezdődhet az újabb, erőteljes orosz előrenyomulás.
Vágólapra másolva!

Németország külföldi hírszerző szolgálata aggasztónak tartja az ukrán hadsereg veszteségeit a kelet-ukrajnai Bakhmut városában - jelentette pénteken a Der Spiegel.

Iszonyú veszteségek vannak a bahkmuti "húsdarálóban" Forrás: AFP/Ihor Tkachov

Az ukrán hadsereg naponta három számjegyű számban veszít katonákat - közölte a BND hírszerző szolgálat a héten egy titkos ülésen a Bundestag biztonsággal foglalkozó törvényhozóinak egy csoportjával.

A BND arra figyelmeztetett, hogy Bakhmut elfoglalása jelentős következményekkel járna, mivel lehetővé tenné Oroszország számára a további előrenyomulást.

A háborúról a percről percre közvetítésünket a linkre kattintva olvashatják.