Zelenszkij annyira részeg lehetett egy interjún, hogy hirtelen oroszul kezdett válaszolni - videó

Vágólapra másolva!
Interjút adott a német ARD televíziónak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Az interjúban élesen bírálta a német kormányt a harckocsik Ukrajnának juttatása ügyében tanúsított „tétova" álláspontja miatt. A közzétett videó tanúsága szerint egyenesen felszólította a németeket: „Ha vannak Leopard tankjaik, akkor adják oda nekünk". Ez a határozott, követelő hangnem nem idegen az ukrán elnöktől, ugyanakkor a felvételen helyenként szokatlanul indiszponáltnak tűnik, a beszéde igen lassú, a szavai összefolynak a szájában. Néhány perc után aztán váratlanul ukránról oroszra vált.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ARD-nek adott interjúban csütörtökön azért támadta a német kormányt, mert még mindig nem kapott Leopard harckocsikat.

Forrás: ARD

A riporter oroszul kérdezte Zelenszkijt, de ő egy ideig ukránul válaszolt. Aztán 4 perc 32 másodperc körül váratlanul közölte a riporterrel, hogy oroszul fog válaszolni, és ezután többnyire így is tett. (Egyes források azzal mentegetik, hogy az ARD kérésére válaszolt orosz nyelven Zelenszkij – ennek azonban semmi jele. Ha így lett volna, nem ukránul kezd el válaszolni, és nem ő jelentené be, hogy áttér oroszra).

Zelenszkij anyanyelve az orosz, felnőtt korában tanult meg ukránul, hogy ukrán filmekben szerepelhessen, de máig töri az ukránt.

Az első néhány percben

úgy tűnik továbbá, hogy Zelenszkij a tőle megszokott tempónál jóval lassabban, elgondolkodva, szavakat ismételgetve, némileg indiszponált állapotban válaszol a kérdésekre.

Beszéde itt-ott „elkent", mintha nehezen artikulálna.

Sokak szerint Zelenszkij egyenesen részeg, ami nem lenne meglepő. Egyszer ugyanis már sikerült véletlenül egy olyan videót kiraknia az internetre, amelyen teljesen részeg.