Eva Kaili újabb családtagja bukott le: a nővére is eurószázezreket kaphatott illegálisan

Vágólapra másolva!
Eva Kaili újabb családtagja bukott le a brüsszeli korrupciós botrányban - derül ki a Politico cikkéből. A nővére, Mantalena Kaili több százezer eurót szerzett uniós pályázatokon a nővére segítségével.
Vágólapra másolva!

Mantalena Kaili MADE néven alapított egy céget. Ez elméletileg egy nonprofit szervezet volt, amely viszont uniós pályázatokon indult és több mint százezer eurót kapott olyan projektektől, melyeket Eva Kaili felügyelt.

Mantalena Kaili létrehozott egy ELONTech nevű informatikai céget is, ami blockchain technológiával foglalkozott. AZ ELON Tech 2020 októbertől 2022 májusig volt nyilvántartásban, mint lobbiszervezet, ekkor automatikusan törölték, mert még az Unió gyenge átláthatósági szabályait sem volt hajlandó teljesíteni. Közben azonban,

2021-ben Eva Kaili 525 ezer eurót adott EP-alelnökként egy Blokkláncmegfigyelő Központ nevű projektnek, amelyben hivatalosan a testvére is részt vett. Csakhogy erről a részvételről a projekt munkatársai közül senki nem tudott.

A Politicónak küldött e-mailben Mantalena Kaili ügyvédje tagadta, hogy a nő részt vett volna ezekben a projektekben, ugyanakkor a céget mindenáron töröltetni akarták a lobbiszervezeteket tartalmazó Lobby Facts nevű listáról - valójában így lett gyanús.

Ami biztos, Mantalena Kaili cége nagy összegű támogatást kapott projektjeihez, amelyeket Eva Kaili biztosított.