Kiszivárgott a döbbenetes amerikai háborús terv

M1A1 Abrams, tank, jármű
SEYMOUR, AUSTRALIA - MAY 09: A M1A1 Abrams main battle tank fires during Exercise Chong Ju at the Puckapunyal Military Area on May 09, 2019 in Seymour, Australia. Exercise Chong Ju is an annual live fire training exercise and demonstration at the Australian Army's Combined Arms Training Centre showcasing Army as a versatile, decisive force. (Photo by Scott Barbour/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok valószínűleg azért küldhet 30 darab modern Abrams tankot, hogy csatlakozzon ahhoz a kialakulóban levő nemzetközi koalícióhoz, akik tankokat szolgáltatnának Ukrajna ütősebb szárazföldi fegyvernemének felépítéséhez.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államoknak az a terve, hogy mintegy 30 Abrams tankot küldjön Ukrajnának – mondta az amerikai sajtónak két amerikai tisztviselő, amit a Mandiner szemlézett. A Wall Street Journal szerint a bejelentés már a héten is megérkezhet.

Az AM1A1 Abrams a világ legerősebb tankjai közé tartozik Forrás: Getty Images/[email protected]/Scott Barbour

A sajtó értékelése szerint a tankok tényleges szállításának időpontja még nem világos, és általában több hónapot vesz igénybe a csapatok kiképzése a harckocsik hatékony használatára. Az egyik meg nem nevezett tisztviselő szerint az Egyesült Államok kis számú mentőjárművet is küldeni fog.

A háborúról a percről percre közvetítésünket a linkre kattintva olvashatják.