Tovább keresik azt a brit párt, akik csecsemőjükkel aludtak a fagyban - videó

Eltánt pár, Egyesült Királyság
Vágólapra másolva!
Tovább keresik azt a párt az Egyesült Királyságban, akik újszülött gyermekükkel egy sátorban aludtak a fagypont alatti hidegben - írja a Sky News.
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo már korábban megírta egy brit házaspár, Constance Marten és Mark Gordon eltűnt, nem sokkal azután, hogy a nő életet adott egy csecsemőnek.

A nyomozók úgy vélik, hogy a pár hajléktalan közösségekben élhet, és arra kérik a parkokba és szép helyekre látogató embereket, hogy tartsák nyitva a szemüket.

Az eltűnt házaspárt és újszülött gyermeküket kereső rendőrség úgy véli, hogy

a család egy sátorban aludt fagypont alatti hidegben.

A rendőrök azóta próbálják megtalálni a 35 éves Constance Marten-t és a 48 éves Mark Gordont, hogy január 5-én lerobbant az autójuk az M61-es autópályán Bolton közelében.

A rendőrség szerint két nappal később bementek a kelet-londoni Whitechapelben található Argosba, hogy kempingfelszerelést vásároljanak.

A házaspár egy boltban két nagy zsáknyi árut vásárolt, köztük egy kétszemélyes sátrat, hálózsákokat és két párnát.

A családot utoljára este 10 óra körül látták sétálni.

A nyomozást vezető Lewis Basford főfelügyelő aggodalmát fejezte ki az újszülött biztonságáért,

aki szerinte fagypont alatti hidegnek volt kitéve,

és arra kérte a lakosságot, hogy figyeljenek a családra.

A felügyelő elmondta, hogy a nyomozás első napjaiban tapasztalt kaotikus mozgásokból láthattuk, hogy a pár sokat utazik.

A felügyelő korábban azt mondta:

Egyetlen gyermeket, különösen egy apró, újszülött csecsemőt sem szabadna arra kényszeríteni, hogy ilyen veszélyes, potenciálisan életveszélyes körülményeket éljen át.

Minden információ kulcsfontosságú ahhoz, hogy megtaláljuk a babát és biztosítsuk, hogy jól van.

Január 5-én a rendőrséget az M61-es autópálya leállósávjához hívták, ahol Constance Marten és Mark Gordon által használt autó kigyulladt.

Úgy vélik, hogy a legtöbb holmijuk megsemmisült a tűzben.

A rendőrség szerint Ms Marten, aki a Crichel House-ban, egy dorseti birtokon nőtt fel egy királyi családhoz kötődő jómódú család tagjaként, alig egy-két nappal a tűz előtt szülhetett, de sem őt, sem a babát nem vizsgálták meg az orvosok.

Ezt követően Liverpoolból és Harwichból is jelentették a páros észlelését, mielőtt január 6-án és 7-én az Essex állambeli Colchesterben látták őket.

A nyomozók mostanra megállapították, hogy a kelet-londoni East Hamből taxival jöttek, és január 7-én 18.14-kor a Whitechapel Roadon szálltak ki, ahol a térfigyelő kamerák felvételein is feltűntek.

Azóta nem jelentették, hogy a párt látták volna.