Két repülőgép is lezuhanhatott a Fülöp-szigeteken

repülőgép
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki légierő egyik gépe lezuhant egy farmon szerdán. A fedélzetén tartózkodó két ember meghalt. Egy másik magángép is eltűnt ugyanitt, hat ember volt a fedélzeten.
Vágólapra másolva!

A Fülöp-szigeteki légierő repülőgépe szerdán lezuhant egy farmon Manilától északnyugatra. A fedélzeten tartózkodó két ember meghalt. Érdekesség, hogy ezzel egyidőben keresnek egy hat embert szállító magángépet is, amely előző nap tűnt el a hegyvidék északi részen - írja az ABC News.

Az SF-260-as típusú repülőgép a Manilától délre fekvő Cavite tartomány Sangley repülőteréről tartott kiképzési repülésen, amikor

Bataan tartományban egy rizsföldre zuhant

- közölte Maria Consuelo Castillo ezredes, a légierő szóvivője.

Edgardo Delos Santos rendőrségi nyomozó a baleset helyszínéről telefonon elmondta az Associated Pressnek, hogy a két férfi holttestét a roncsok közül húzták ki, és hogy szemtanúk látták, amint a repülőgép éppen zuhan.

A gép láthatóan irányíthatatlanná vált, mielőtt a rizsföldre zuhant.

Castillo szerint a légierő a többi SF-260-as repülőgépet, amelyeket kiképzésre és felkelés elleni műveletekre használnak, repülési tilalom alá helyezte. A légierő közlése szerint vizsgálatot fognak folytatni a baleset okának megállapítására.

A Fülöp-szigeteki hadsereg, évek óta dolgozik azon, finanszírozási problémák ellenére, hogy a légierőt és a haditengerészetet modernizálják.

Mindeközben évtizedes muszlim és kommunista felkelésekkel is küzd, és védi a Fülöp-szigetek területi vizeit a dél-kínai tengeren.

A Fülöp-szigeteki Polgári Légiközlekedési Hatóság közlése szerint egy hat embert szállító egymotoros Cessna repülőgép a felszállás után négy perccel elvesztette a kapcsolatot a reptér torony személyzetével kedden, Isabela tartomány északi részén.

A polgári légiközlekedési hatóság közlése szerint szerdán

folytatódott a teljes körű keresés és mentés.

Nem azonosította azokat, akik a gépen voltak.

A Fülöp-szigeteki légierő közölte, hogy helikopterei a rossz időjárás miatt nem tudtak felszállni, hogy csatlakozzanak a kereséshez Isabelában.