Kirúgták a virginiai iskola igazgatóját, ahol egy hatéves kisgyerek lőtt le egy tanárt

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Virginia államában egy hatéves diák a hónap elején lelőtt egy tanárt. A 25 éves Abigail Zwernert múlt héten engedték ki a kórházból.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, január 6-án a virginiai általános iskola egyik pedagógusát életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, miután egy hatéves gyerek, a saját tanítványa mellkason lőtte.

Később a rendőrség arra a megállapításra jutott szándékosan lőtt tanárára a hatéves diák.

Az érintett virginiai állami iskola igazgatója elvesztette állását a lövöldözés miatt - írta a BBC.

Az iskolaszék 5:1 arányban döntött George Parker elbocsátásáról.

A január 6-i lövöldözés - amelyet a hatóságok szándékosnak minősítettek - megrázta a virginiai Newport News városát, és kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy milyen jogi következményekkel járhat, és kikre nézve.

A 25 éves Abigail Zwernert múlt héten engedték ki a kórházból, ahova azután került, hogy az osztályteremben az egyik hatéves gyerek mellkason lőtte.

Ügyvédje szerdán azt mondta, hogy a lövöldözés teljes mértékben megelőzhető lett volna.

A rendőrség nem jelentett be vádemelést.

- mondta Diane Toscano ügyvédnő.

Toscano szerint a Richneck Általános Iskola tanára felhívta a vezetőség figyelmét, hogy szerinte a kisfiú a zsebébe tett egy fegyvert, mielőtt kiment a szünetre - mondta az ügyvéd.

Toscano állításait az iskola tanárai között váltott szöveges üzenetek támasztják alá, amelyeket a Washington Post szerzett meg.

Az üzenetek szerint a megsebesített tanár aggodalmát fejezte ki a hatéves kisfiúval kapcsolatban, és segítséget kért közvetlenül a lövöldözés előtt.

A múlt héten a kisfiú családja azt mondta, hogy a fiú akut fogyatékosságban szenved, és ritkán jár iskolába anélkül, hogy valamelyik szülője jelen lenne. A lövöldözés napján a fiú egyedül ment iskolába.

A rendőrség azt is elmondta, hogy a fiú által használt fegyvert legálisan vásárolta az édesanyja.