Egy walesi nő bedrogozva és begyógyszerezve szíven szúrta az anyja legjobb barátját. A férfi közbe akart avatkozni a nő és a családja közötti vitában, amikor a halálos találat érte. A gyilkost életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték – írja a The Sun.

A 31 éves Rebecca Lousie Press tavaly júliusban brutálisan meggyilkolta az 57 éves Richard Marc Asht, az dél-walesi Tredegarban.
Richard a legjobb barátja volt a nő anyjának, sok időt töltöttek együtt. A gyilkosság napját is együtt töltötték, Press anyjának a kertjében ittak és rögbit néztek. Ezután a nő és Richard elment egy kocsmába, ahol Press agresszívvá vált és azt állította, hogy a férfi bezárta a mosdóba. Ekkor Richard visszaindult a házhoz, ahol ittak, a nő pedig követte. Ezt egy térfigyelő kamera fel is vette:

Miután visszatértek a Press összeveszett az anyjával és a bátyjával. A nő állítólag lefejelte és megvágta az anyját, ezért Richard kihívta a rendőrséget.

Mire azonban a rendőrök kiértek a helyszínre, a nő szíven szúrta Richardot.

A gyilkosság után a nő elszaladt és elbújt egy közeli erdős területen, amikor a rendőrök megtalálták úgy tett, mintha nem tudná, hogy mi történt. Press furcsán vidáman viselkedett, később az orvosi vizsgálatok kimutatták hogy a vérében nyugtató, MDMA és THC is volt.

A nyomozóknak először a nő azt mondta, hogy a férfi agresszívan viselkedett vele és ő csak felkapta az első hozzá közel lévő tárgyat és védekezett, nem akarta megölni a férfit. Később azonban megváltoztatta a vallomását és beismerte a gyilkosságot. Ugyanis a tárgyaláson bemutattak egy hangfelvételt, ami a nő és a volt párjának a beszélgetését rögzítette, amiben Press bevallja, hogy megölt valakit.

Az áldozat idős szülei a mai napig nem tudták feldolgozni szeretett fiúk elvesztését. Az anyja azt mondta a tárgyalás előtt: Mindketten úgy érezzük, hogy bármi is történik a bírósági eljárás során, semmi sem fogja visszahozni a mi napsugarunkat a családjához.Press végül életfogytiglani börtönbüntetést kapott, amiből legkorábban 20 év múlva szabadulhat.