Bosszút akart állni a szeretőjén, de más házát gyújtotta fel - kevésen múlt a tragédia

tűz
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy angliai nő fel akarta gyújtani annak a férfinak a házát, akivel csak nemrég ismerkedett meg, de eltévesztette a házat, így végül egy nyugdíjas férfira gyújtotta rá a lakását. A szerencsén múlt, hogy az esetből nem lett tragédia - írja a DailyStar. 
Vágólapra másolva!

Az 57 éves Janie Ann Peckitt megismerkedett egy férfival, akivel néhány alkalommal találkozott is. Egy idő után a nő úgy érezte, hogy a férfi cserben hagyta, ezért nagyon megharagudott rá és úgy döntött, hogy megkeresi a házát és felgyújtja. A nő égésgyorsítót locsolt egy rongyra és azt annak a háznak a postaládájába dobta, amelyikről azt hitte, hogy az általa gyűlölt férfié.

Azonban nem jó házat választott ki, egy idős, mozgássérült férfi otthonát borította lángokba.

Csak azért nem lett tragédia a gyújtogatásból, mert az idős férfi nemrég költözött be a házba és csak a holmijait pakolta éppen ki, ezért megúszta sérülések nélkül, de több ezer fontnyi kára keletkezett.

Az ügyet tárgyaló bíró azt mondta a nőnek, hogy:

A bíróságon az derült ki a gyújtogatóról, hogy PTSD-ben szenved, 25 éve mentális problémái vannak és hajlamos az impulzív viselkedésre, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy párnapos ismeretség után rá akarta valakire gyújtania a házát.

A nőt végül életveszélyt okozó szándékos gyújtogatás és hivatalos személy elleni támadás miatt ítélték el, mivel a helyszínre érkező egyik rendőrt arcon köpte.

Hat év börtönbüntetést kapott, amiből három év letöltése után szabadulhat legkorábban.

Címlapi képünk illusztráció!