Az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Izraelt

Kamala Harris
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok alelnöke minden szükséges támogatást megígért Izrael számára a Jeruzsálemben elkövetett terrortámadás nyomán. Kamala Harris az izraeli államfőnek, Jichák Hercognak telefonon fejezte ki részvétét szombaton.
Vágólapra másolva!

Az amerikai alelnök és az izraeli elnök megemlékezett a holokauszt nemzetközi emléknapjáról, valamint beszéltek a vészkorszak emlékezetének fenntartásáról, ennek fontosságáról és az antiszemitizmus elleni fellépésről.

Kamala Harris megerősítette az Egyesült Államok megingathatatlan elkötelezettségét Izrael biztonságának fenntartása felé, valamint az Egyesült Államok támogatását a régió stabilitásának és egyesítésének megerősítése érdekében.

Pénteken Joe Biden elnök Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésben a civilizált világ elleni támadásnak nevezte a jeruzsálemi zsinagógánál elkövetett terrortámadást, amelyben egy palesztin fegyveres 7 ember ölt meg ima után. Anthony Blinken külügyminiszter szintén pénteken adott ki közleményt, amelyben különösen tragikusnak nevezte, hogy a terrortámadás a holokauszt nemzetközi emléknapján történt és hangsúlyozta, hogy az amerikai kormány folyamatos kapcsolatban áll az izraeli partnerekkel.

Az amerikai külügyminiszter hétfőn és kedden a Közel-Keletre utazik. A már korábban bejelentett látogatás érinti Egyiptomot és Izraelt, valamint a Palesztin Hatóság fennhatósága alatt álló területet is. Anthony Blinken egyaránt tárgyal izraeli és palesztin vezetőkkel.