Gyakorlat közben véletlenül lövéseket adott le egy dél-koreai katona Észak-Korea irányába a két országot elválasztó demilitarizált övezet közelében szombat éjjel. Szöul azonnal értesítette Phenjant, hogy nem szándékos lövöldözés történt.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség dél-koreai katonai tisztségviselőkre hivatkozva arról tájékoztatott, hogy a katona négy lövést adott le véletlenül az éjszaka folyamán rendezett gyakorlaton.

A lövedékek dél-koreai területen csapódtak be, áldozatok és károk nincsenek.

"Phenjan részéről nem észleltünk különösebb reakciót, az ügyben vizsgálat indult" - közölte a sajtóval egy magát megnevezni nem kívánó dél-koreai katonai tisztségviselő.

Dél-koreai katonák hadgyakorlatoznak a két Koreát elválasztó demilitarizált övezet dél-koreai oldalán, Padzsuban, 2020. június 18-ánForrás: MTI/Yonhap/Kim Do Hun

A két ország hivatalosan a mai napig hadban áll egymással, ugyanis az 1950 és 1953 közötti koreai háborút követően a felek csupán fegyverszünetet kötöttek. A két Koreát a négy kilométer széles, 250 kilométer hosszú demilitarizált övezet (DMZ) választja el.