Családon belüli erőszak vádja miatt őrizetbe vették Macron miniszterének a fiát

MACRON, Emmanuel
Strasbourg, 2022. január 19. Emmanuel Macron francia elnök bemutatja a féléves EU-elnökség programját az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2022. január 19-én. Január 1-jétől Franciaország tölti be fél évig az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. MTI/EPA/Julien Warnand
Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették Éric Dupond-Moretti francia igazságügy-miniszter fiát, aki ellen családon belül elkövetett erőszak gyanúja a vád. Emmanuel Macron államfő minisztere is megszólalt a történtekkel kapcsolatban; ő miniszterként elítéli az erőszakot, de azt kéri, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét – hívja rá fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség a francia BFMTV információi alapján.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendeltek el Éric Dupond-Moretti francia igazságügy-miniszter fia ellen.

A BFMTV értesülései szerint a vád Raphaël Dupond-Moretti ellen családon belüli erőszak gyanúja.

A 30 éves férfi egyik szomszédja január 26-án, csütörtökön értesítette a rendőrséget, miután erőszakra utaló hangokat hallott a pár otthona felől.

A rendőrök kiérkezésekor a gyanúsított már elhagyta a helyszínt, a felesége pedig a szomszédoknál keresett menedéket. Az asszony arról számolt be a hatóságoknak, hogy a miniszter fia többször is megütötte és megrugdosta,

ezt követően Raphaël Dupond-Moretti önként jelentkezett az olasz határ közelében lévő Courchevel nevű település kapitányságán. A férfit azonnal őrizetbe vették, majd kihallgatását követően bírósági felügyelet alá helyezték és szabadon engedték, ügyében az albertville-i ügyészség indított nyomozást.

Maga a miniszter is megszólalt a történtekkel kapcsolatban,

elmondása alapján apaként megdöbbent a történteken, kiemelve, hogy az erőszak minden formája tűrhetetlen.

A macronista politikus kihangsúlyozta, hogy miniszterként mindig is fellépett a nők elleni erőszak ellen, és annak érdekében, hogy meghallják őket. Dupond-Moretti állampolgárként arra kéri a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét, hozzátéve, hogy mostantól az igazságszolgáltatáson a sor, hogy tegye a dolgát.

A címlapi/social média kép illusztráció.