Újabb és újabb részletek: naponta buknak le a brüsszeli korrupciós botrány résztvevői

Vágólapra másolva!
A brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban gyakorlatilag már naponta érkeznek friss hírek, újabb és újabb baloldali politikusok buknak le. Nemrég újabb gyanúsítottak neve került a nyilvánosság elé, valamint egyre nagyobb esély mutatkozik arra is, hogy az Eva Kailivel szoros kapcsolatban lévő magyar dollárbaloldali politikusok is benne lehettek a bűncselekményekben.
Vágólapra másolva!

Kedden újabb információk láttak napvilágot a brüsszeli korrupciós botránnyal kapcsolatban, amelynek következtében az Európai Parlament jogi bizottsága egyhangúlag megszavazta Marc Tarabella és Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését, az érintett képviselők sorsáról pedig csütörtökön döntenek majd.

Azonban nem csak ez a két friss név akad azon személyek listáján, akik érintettek lehettek a korrupt brüsszeli baloldal ügyleteiben.

Nemrég egy spanyol lap arról számolt be, hogy Iratxe García Pérez, a szocialisták európai parlamenti frakcióvezetője többször is együtt nyaralt és bulizott Eva Kailival, a botrány kulcsfigurájával.

Iratxe Garcia Perez és Gyurcsányné

Korábban az Origo írta meg, hogy Iratxe García Pérez, az európai szocialisták frakcióvezetőjének kabinetfőnöke, Laura Ballarin többször együtt nyaralt Eva Kailival. Ballarin és Kaili közös nyaralásáról több kép is a nyilvánosság elé került és az is kiderült, hogy ezek az események 2018 és 2021 között történtek, vagyis nem egyszeri alkalomról beszélünk, kijelenthető, hogy baráti viszonyban voltak.

Gyurcsányné korrupt politikusokkal ápol baráti kapcsolatot Forrás: MTI/Kovács Anikó

Pérez, ahogy említettük szoros kapcsolatban van a magyar baloldallal is, legfőképpen Gyurcsány Ferenc feleségével. A Gyurcsány-párt meghívására 2022 márciusában Magyarországra is látogatott, közös képet is készítettek Gyurcsánynéval.

Szintén jól mutatja a kettőjük közötti viszonyt az is, hogy Gyurcsánynét Pérez személyesen is támogatta a baloldali előválasztási színjáték második fordulójában.

Nem Gyurcsányné az egyetlen magyar baloldali politikus, aki részese lehetett az elképesztő, történelmi jelentőségű botránynak. Ő és Gurmai Zita is szoros kapcsolatot ápoltak Eva Kailivel, de baráti kapcsolatban volt a korrupcióba belebukó politikussal Ujhelyi István is.

Szintén érdemes ránézni azon baloldali képviselők névsorára is, akik megszavazták azon emberi jogi jelentést, amelyben Marokkó és Katar is szerepel: a Gyurcsány-pártba tartozó Ara-Kovács Attila, Molnár Csaba, Rónai Sándor és maga Gyurcsányné is, a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is igennel szavazott egy olyan jelentésre, amely minden bizonnyal kenőpénzeknek köszönhetően készült, megrendelésre.

Eva Kaili baráti köre luxusban élt Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Vladimir Rys

Nem csak a magyar baloldallal, hanem a különböző, Soros Györgyhöz köthető szervezetekkel is szoros kapcsolatban voltak a brüsszeli korrupciós botrány főszereplői, ugyanis a Fight Impunityt és a No Peace Without Justice nevű NGO-k is az érintettek között szerepelnek.

Érintett az ügyben Luca Visentinit, a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség főtitkára. Ez a szervezet 2016 és 2021 között 6 millió dolláros támogatást kapott a Soros-birodalom zászlóshajójától, az Open Society Foundationstől.

Szintén érdekes, hogy az egyébként folyamatosan Magyarországot támadó Transparency Internetional egyáltalán nem foglalkozik a brüsszeli botránnyal.

A korábban említett Fight Impunity alapítója például az a Pier Antonio Panzeri, aki megállapodást kötött a hatóságokkal annak érdekében, hogy enyhítsenek a büntetésén a korrupciós botrányban való részvételéért. Panzeri emelett szerepel azon a listán is, amely Soros György európai parlamenti szövetségeseit sorolja fel.

Soros-szál nem csak az ő esetében van jelen, hanem az ügy főszereplője, Eva Kaili estében is, aki Giorgi Panzerivel közösen alapította a Fight Impunity NGO-t. De Kaili tagja volt a European Council on Foreign Relations nevű think tanknak is, amely munkatársai között megfordult Bajnai Gordon, Korányi Dávid és Soros György fia, Soros Alex is.

A Soros-szervezetekhez köthető személyek is a korrupció gyanújában Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A No Peace Without Justice is érdekes szál a botrányban. Ezt az NGO-t Emma Bonino alapította, aki 2015 és 2018 között helyet foglalt Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának igazgatói tanácsában, de a Fight Impunity tiszteletbeli igazgatóságának is a tagja volt.

Ráadásul Eva Kailihoz hasonlóan ő is megtalálható az European Council on Foreign Relations szervezetben.

A különböző résztvevők és szervezetek mellett Eva Kailivel kapcsolatban is derültek ki friss információk. Az Origo is megírta, hogy Kaili úgy élt, mint egy filmsztár. Fényűző partikra járt modellek társaságában és többek között a Karib-tengeren nyaralt. Az EP egykori alelnöke 2019-ben vásárolt Athén mellett egy 169 négyzetméteres luxusingatlant 260 ezer euróért, a valós piaci ár viszont a 900 ezer eurót is elérheti.

Jól látszik tehát, hogy a brüsszeli korrupciós botrányban nem csak néhány személy érintett, hanem rendszerszintű korrupció van az Európai Parlamentben, amelyben a Soros-szervezetek mellett a magyar baloldal is részt vehetett. A következő napokban minden bizonnyal újabb bizonyítékok derülnek ki, és arra is lehet számítani, hogy még számos politikus keveredik gyanúba.