Már Nápolyig érnek a brüsszeli korrupciós botrány szálai

Eva Kaili, Francesco Giorgi, korrupció
Vágólapra másolva!
Egy volt európai parlamenti képviselő nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy a korrupciós botrány egyik érintettje továbbra is fontos pozíciót tölt be Nápoly önkormányzatában.
Vágólapra másolva!

Luigi de Magistris volt európai parlamenti képviselő, és Nápoly egykori polgármestere a Twitteren vonta felelősségre a brüsszeli korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottjának számító Andrea Cozzolino képviselőt, illetve Nápoly jelenlegi polgármesterét, Gaetano Manfredit, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Kiderült ugyanis, hogy Cozzolino a városban továbbra is fontos tisztséget birtokol, nevezetesen ő koordinálja a nápolyi önkormányzatnak szánt közpénzeket.

A volt képviselő a Twitteren azt írta, hogy "az Európai Parlament felfüggeszti Andrea Cozzolino képviselő mentelmi jogát, de Manfredi polgármester nem vonja vissza a nápolyi közpénzekkel foglalkozó bizottság koordinálásáról szóló kinevezését, és azt sem magyarázza meg, hogy miért őt választotta erre a pozícióra. Miért?"

A polgármester szerint egyébként amíg nem bizonyosodik be Cozzolino bűnössége, addig nem nincs oka arra, hogy visszahívja a tisztségéből.