Ezzel gyanúsítják a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőit

parliament Horizontal
Italien Euro Deputy Andrea Cozzolino arrives at The Committee on legal Affairs before a hearing on Qatargate at the EU Parliament in Brussels on January 24, 2023. (Photo by John THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A folyamatban lévő nyomozás során úgy tűnik, hogy Andrea Cozzolino 2019 után a gyanú szerint részt vett egy olyan megállapodásban más személyekkel, amely azzal járt, hogy együttműködtek külföldi államok érdekeinek védelme érdekében az Európai Parlamentben.
Vágólapra másolva!

A belga szövetségi ügyészek azzal gyanúsítják Andrea Cozzolino olasz európai parlamenti képviselőt, hogy pénzt fogadott el cserébe azért, hogy olyan határozatokat blokkoljon, amelyek sértették az EU-n kívüli országok érdekeit – derül ki az Európai Parlament által közzétett dokumentumból. Mindezt annak a két jelentésnek az egyikében említik, amelyet csütörtökön bocsátanak szavazásra és amelynek célja, hogy megfosszák Cozzolinót és képviselőtársát, Marc Tarabellát mentelmi joguktól. Ők ketten ugyanis nyakig benne lehetnek a brüsszeli korrupciós botrányban. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a két képviselő elfogadott-e bármilyen jutalmat Marokkótól és Katartól - írta a V4NA.

Andrea Cozzolino nyakig benne van a korrupciós botrányban Forrás: AFP/John Thys

A Cozzolinóról szóló jelentésben az olvasható: