Meloni: Erős barátságom Novák Katalinnal az Olaszország és Magyarország közötti szívélyes kapcsolatokat tükrözi

NOVÁK Katalin; MELONI, Giorgia
Róma, 2023. február 1. A Sándor-palota által közzétett képen Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a római Chigi-palotában, ahol a magyar államfőt katonai tiszteletadással fogadták 2023. február 1-jén. MTI/Sándor-palota
Vágólapra másolva!
Mindig öröm a közös kihívásainkról tárgyalni Novák Katalinnal– fogadta a magyar köztársasági elnököt Giorgia Meloni, olasz miniszterelnök Rómában. A két konzervatív, családpárti vezető találkozása fontos mérföldkő a két ország közötti kapcsolatban. 
Vágólapra másolva!

Novák Katalin Giorgia Melonival találkozott Rómában. Az illegális bevándorlás, a hagyományos családi értékek támogatása, az uniós források elosztása és a Nyugat-Balkán volt a témája a magyar köztársasági elnök és az olasz miniszterelnök találkozójának.

A Sándor-palota által közzétett képen Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök a római Chigi-palotában, ahol a magyar államfőt katonai tiszteletadással fogadták 2023. február 1-jén Forrás: MTI/Sándor-Palota

Az Il Foglio, olasz napilap rövid, online cikket közölt Novák Katalin államfő olasz útjáról.

fogadta szerdán a magyar köztársasági elnököt Giorgia Meloni, olasz miniszterelnök Rómában. „Erős barátságunk az Olaszország és Magyarország közötti szívélyes kapcsolatokat tükrözi" – közölte az olasz kormányfő egy Twitteren közzétett bejegyzésében.

Az Il Giornale, olasz napilap is rövid, online összefoglalót és videót is közzétett Novák Katalin, magyar államfő olaszországi látogatásáról. Az információ a Vista hírügynökségtől származik. Novák Katalin Rómában találkozott Giorgia Meloni miniszterelnökkel. A magyar zászló is látható volt a Palazzo Chigi épületén az olasz és az európai uniós zászló mellett - írta a Mandiner.