A Mandiner számolt be arról, hogy egyik olvasójuk hívta fel a figyelmet arra, hogy megdöbbentő istenkáromlással jelent meg egy spanyol lap. A Revista Mongolia decemberi száma a Szent Családot ábrázolta botrányos módon decemberi címlapján, Szent József és Szűz Mária előtt ugyanis a jászolban a kisded Jézus helyett egy emberi fekáliát ábrázoló, a közösségi médiából ismert ikon látható. A címlap az alábbi szöveggel jelent meg: „Megszületett Isten fia! Tiszta apja!"

A Mandiner beszámolója szerint a spanyol lap rögtön két alternatívát is bemutatott közösségi oldalán a döbbentes blaszfémia ábrázolásaként: a második címlapterven Mária a karjában tartja a pólyába takart Jézust – pontosabban a helyére illesztett ominózus szimbólumot.

A képpel és a szöveggel a Szentháromság három személyéből rögtön kettőt sikerült az ürülékkel azonosítania a lapnak.

A lap decemberi ámokfutására a Mandiner olvasója hívta fel a figyelmüket. Íme az egyik címlap verziója:

A címlap jelentős felzúdulást keltett a spanyol keresztény közösség körében, a CitizenGO és a HazteOir szervezetek feljelentést tettek és aláírásgyűjtés is indult annak érdekében, hogy a lap szerkesztősége kérjen bocsánatot a vállalhatatlan lapszámért.

Forrás: Mandiner

Korábban az Origo is beszámolt arról, hogy nem ez az első ilyen eset. Az elmúlt időben számos külföldi médium (és persze épeszú ember) háborodott fel Riccardo Simonetti, német LMBTQ-aktivista, az EP nagyköveteként emlegetett celeb közzétett fotója miatt, amelyen

a provokátor a Szent családot gúnyolja ki, saját magát szakállas Máriaként ábrázolva.

Volt, aki azt kérdezte, hogy vajon miért nem teszi ugyanezt Mohamed prófétával is, mások a (saját maguk szerint) híresen toleráns LMBTQ-közösség empátiáját firtatták. Íme a fotó:

Forrás: Facebook