Bobi a valaha élt legöregebb kutya megdöntötte a Guiness világrekordot - videó

Bobi, legöregebb kutya
Vágólapra másolva!
Egy 30 éves portugál kutyát nevezett meg a Guinness World Records a világ valaha volt legidősebb kutyájának - ezzel megdöntve egy évszázados rekordot.
Vágólapra másolva!

Bobi egy fajtiszta Rafeiro do Alentejo - egy olyan fajta, amelynek átlagéletkora 12-14 év. Az eddigi legidősebb kutya az ausztrál Bluey volt, aki 1939-ben, 29 év és öt hónapos korában halt meg.

Február 1-jén Bobi 30 éves és 226 napos volt, és állítólag korához képest jól van

- írja a BBC.

A portugál állatorvosok országos szövetségének háziállat-adatbázisa hitelesítette a kutya életkorát.

Bobi egész életét a Costa családdal élte le a Portugália nyugati partjaihoz közeli Conqueiros faluban, miután három testvérével együtt egy melléképületben született.

Az akkor nyolcéves Leonel Costa elmondta, hogy szüleinek túl sok állata volt, és

el kellett altatniuk a kölyköket, de Bobi megszökött.

Leonel és testvérei titokban tartották a kutya létezését a szüleik előtt, míg végül felfedezték, és a család részévé vált.

Egy 2018-as ijedtségtől eltekintve, amikor Bobi légzési nehézségek miatt hirtelen összeesett ás kórházba került, Costa úr szerint Bobi viszonylag problémamentes életet él, és úgy véli,

hosszú életének titka a "nyugodt, békés környezet", amelyben él.

Az idő azonban megviselte Bobit, aki mostanra már nehezen jár és romlik a látása.

Bobit azután két héttel azután koronázták a valaha élt legöregebb kutyává, miután a Guinness Rekordok egy másik kutyát, Spike-ot, a csivavát nevezték meg a legidősebb élő kutyának - 23 évesen.

A Guinness azóta frissítette rekordjait, és Bobit a legidősebb élő kutyának és a valaha élt legidősebb kutyának is nyilvánította.