A dollárbaloldal célja elérése érdekében mélyen integrálódott abba az átláthatatlan, korrupt masszába, amiből most Eva Kaili kibukott – mondta Rotyis Bálint az Origónak adott interjújában a brüsszeli korrupciós botrány újabb fejleményeivel kapcsolatban. A Nézőpont Intézet elemzője szerint miután a magyar baloldal arra is hajlandó volt, hogy 4 milliárd forintért eladja Magyarország önállóságát, nem zárhatjuk ki, hogy a brüsszeli korrupcióból sem akartak kimaradni. Hozzátette azt is, hogy Magyarország esetén azért ennyire nyílt a Soros-féle szervezetekkel a konfliktus, mert a magyar kormány nem hajlandó a magyar emberek érdekeivel szemben politizálni, bármekkora nyomás is érkezzen külföldről.

Eva Kaili, a brüsszeli korrupciós botrány főszereplője, az Európai Parlament letartóztatásban lévő, leváltott szocialista alelnöke is ott volt azon a müncheni konferencián, amelyen Alexander Soros, a milliárdos spekuláns Soros György fia, Korányi Dávid, a külföldi kampánytámogatások Magyarországra juttatásában kulcsszerepet játszó háttérember, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is megjelent. Mire következtethetünk ebből: lehet kapcsolat a dollárbaloldal kampánypénzbotránya és a brüsszeli korrupciós ügy között?

Az európai föderalisták és az amerikai baloldal az elmúlt évtizedekben egy pókhálószerű, a világ nyugati felére kiterjedő hálózatot hozott létre.

Ennek a hálózatnak a célja, hogy a balliberális politikai erőket összefogja és a balliberális, progresszív, bevándorláspárti, illetve föderalista eszméket terjessze a konzervatív és nemzeti értékek kárára.

Bajnai Gordon és Korányi DávidForrás: MTI/Beliczay László

Természetesen itt nemcsak értékek közvetítéséről van szó, hanem tényleges politikai akciók, illetve politikai csoportok támogatását is bele kell érteni.

Ebben a nemzetközi hálózatban óriási pénzmozgás történik teljesen átláthatatlan módon.

Miután ebbe a hálózatba mind Eva Kaili és bűntársai, mind pedig a magyar dollárbaloldal teljes mértékben integrálódott, így a két botrány szálai összeérhetnek. Mind a két botrány esetén jelenleg is folyik hatósági vizsgálat, így újabb és újabb személyekről, illetve civilnek beállított szervezetekről derülhet ki, hogy érintettek lehettek ezekben a botrányokban.

Eva Kaili a Soros-szervezetek mellett magyar politikusokkal is kiváló kapcsolatot tartott fenn, így például Gyurcsány feleségével is. Mi az oka, hogy Gyurcsányné a férje úgynevezett évértékelője előttig szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől?

Amennyiben egy vezető politikus ilyen látványosan eltűnik, akkor annak a legfőbb oka, hogy pártja meg akarja az illető személyét védeni egy politikailag kellemetlen ügytől. Miután a Gyurcsány-párt egy professzionális párt, Dobrev Klára esetén kizárhatjuk, hogy véletlenül elfelejtették volna szerepeltetni a nyilvánosság előtt.

Miután Dobrev Klára aktívan részt vett a hazai baloldali kampányban, illetve kapcsolatban volt Eva Kailivel, akár az is elképzelhető, hogy mind a két üggyel kapcsolatban vannak információi, amikről szeretné, hogy ne derüljenek ki.

Ez a stratégia látszólag akár sikeres is lehet, viszont a hazai hatóságok a kampánypénzek kapcsán, a belga, illetve az olasz hatóságok pedig a brüsszeli korrupció kapcsán egyelőre hajthatatlanok és azon dolgoznak, hogy minden részlet kiderüljön. Ebből kifolyólag reménykedhetünk benne, hogy minden egyes érintett személyről kiderül, hogy milyen mértékben voltak érintettek a két botrányban.

A Külkapcsolatok Európai Tanácsa, az ECFR a Soros-hálózat egy olyan kiemelt gyűjtőhelye, amely volt és jelenlegi nagy befolyással bíró politikusokat karol fel, így Kaili és Gyurcsányné mellett tagja Korányi Dávid, Bajnai Gordon, illetve Alex Soros is. Feltételezhető, hogy az említett lobbiszervezet elfogultságát jelzi, hogy hazánk kapcsán az európai balliberális véleményeket hangoztatják? (Egy októberi cikkükben azt szorgalmazták, hogy az Európai Bizottság gyakoroljon nyomást a magyar kormányra a jogállamisági mechanizmuson keresztül, és függesszék fel a Magyarországnak járó forrásokat, ha nem engedelmeskedik.)

2010 óta megszokhattuk, hogy ezek a függetlennek beállított szervezetek mindig kötődnek a Soros-hálózathoz. A függetlenség, illetve objektivitás hangoztatása csak egy kommunikációs trükk, ezen szervezetek kritikáiban sorra visszaköszönnek azok a politikai indíttatású vádak, melyeket már korábban Soros György szervezetei hangoztattak Magyarországgal szemben.

Marc Angel, az EP új alelnöke és GyurcsánynéForrás: Origo

Minden ilyen szervezet célja, hogy a nemzeti kormányokat rákényszerítsék arra, hogy a nemzeti érdekek helyett a balliberális elit érdekeit hajtsák végre.

Magyarország esetén azért ennyire nyílt a konfliktus, mert a magyar kormány nem hajlandó a magyar emberek érdekeivel szemben politizálni bármekkora nyomás is érkezzen külföldről.

Iratxe García Pérez, az európai szocialisták frakcióvezetőjének kabinetfőnöke, Laura Ballarin többször együtt nyaralt Eva Kailival. És Pérez szoros kapcsolatban van a magyar baloldallal is, legfőképpen Gyurcsánynéval. A Gyurcsány-párt meghívására 2022 márciusában Magyarországra is látogatott, közös képet is készítettek Gyurcsánynéval. Kijelenthető, hogy több szálon és mélyebben kötődik a dollárbaloldal a brüsszeli korrupciós ügyhöz, mint azt elsőre gondolnánk?

A magyar baloldali képviselők sokkal inkább otthon érzik magukat Brüsszelben, mint hazánkban.

Ne legyen kétség afelől, hogy a Brüsszelben végzett munkájuk többről szól, minthogy néha lejáratják Magyarországot.

Gyurcsányné és Iratxe García PérezForrás: Origo

Az elmúlt években a magyar baloldal Brüsszelből várja a segítséget ahhoz, hogy kormányváltást tudjanak elérni. Céljuk elérése érdekében mélyen integrálódtak abba az átláthatatlan, korrupt masszába, amiből most Eva Kaili kibukott.

Miután a magyar baloldal arra is hajlandó volt, hogy 4 milliárd forintért eladja hazánk önállóságát, nem zárhatjuk ki, hogy a brüsszeli korrupcióból sem akartak kimaradni.

Gyanúra ad okot, hogy a magyar baloldali képviselők szintén megszavazták annak az Európai Parlament Külügyi Bizottságának emberi jogi jelentését, mely pozitív képben tünteti fel a brüsszeli korrupcióban érintett Marokkót, illetve Katart.