Tömegsírokat ásnak Szíriában a halálos áldozatoknak

Aleppó, Szíria, házomlás
Rescuers carry the body of a victim after removing it from the rubble of a building that collapsed in Syria's northern city of Aleppo, on September 7, 2022. - Ten people were killed when a five-story building collapsed in the Ferdaws neighbourhood of Aleppo, state media said. "The bodies of six women, three children and a man were recovered, while a child and a woman were rescued from under the rubble and taken to hospital," the official SANA news agency said. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Tömegsírokat ásnak Szíria északi részén a lakók a török-szíriai határtérséget sújtó földrengések sok halálos áldozata miatt - közölték hétfőn szemtanúk.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiában erről videófelvételek jelentek meg.

A 2011 óta polgárháború dúlta országban egész házsorok dőltek össze a rengésben, mert a bombázásokban a házak alapja már korábban megsérült.

Legfrissebb adatok szerint csak Szíriában a halottak száma legkevesebb 783, és 2200-nál is több a sérült.

Ahmed Damiríje, a szíriai egészségügyi miniszter helyettese a SANA állami hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a kormányerők ellenőrizte térségekben a halálos áldozatok száma 403, és több mint 1200 sérültről tudnak.

Legfrissebb adatok szerint Szíriában a halottak száma legkevesebb 783, és 2200-nál is több a sérült. Forrás: AFP/-

Ráed asz-Szaleh, az ellenzéki fegyveresek uralta északnyugati térségekben működő Fehérsisakosok segélyszervezet vezetője szerint ezekben a térségekben 380 halottról lehet tudni, és a sérültek száma meghaladja a ezret. Hozzátette, hogy százak rekedhettek a törmelékek alatt.

Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte.

Törökországban a helyi katasztrófavédelem (AFAD) legfrissebb összesítése szerint legalább 1121 halálos áldozatuk és 7634 sérültjük van a hajnali földrengéseknek.