Brutálisan összevertek egy férfit, aztán a bíróságon azzal védekeztek, hogy depressziósak voltak

Minshull Street Crown Court, Manchester  manchesteri Minshull Street-i koronabíróság, Former Weatherman Fred Talbot On Trial For Alleged Indecent Assault
MANCHESTER, ENGLAND - JANUARY 19: A general view of Manchester's Minshull Street Crown Court where former TV Weatherman Fred Talbot arrived at on January 19, 2015 in Manchester, England. Talbot is charged with nine counts of indecent assault and one further count of sexual assault. (Photo by Dave Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy angliai bíróság azért nem ítélt letöltendő börtönbüntetésre két fiatal férfit, mert mentális egészségügyi problémákra hivatkoztak. A férfiak az ítélet kihirdetése után örömujjongásba kezdtek a bíróság előtt - írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

A 26 éves James Robson és legjobb barátja, a 25 éves Liam Roofe, tavaly márciusban egy hajnalon brutálisan összevertek egy férfit, a manchesteri repülőtér melletti buszpályaudvaron.

Az áldozatot Roofe 12-szer megrúgta, Robson pedig 16-szor fejbe verte.

A két részeg férfi a támadás után elmenekült, de a térfigyelő kameráknak köszönhetően a rendőrök gyorsan megtalálták őket.

Egyikük a rendőrökkel is agresszívan viselkedett.

A brutális támadás miatt három év börtönbüntetésre számíthattak. Az egyik férfi még a bíróságon is részeg volt.

A tárgyaláson azonban arra hivatkoztak, hogy mentális problémáik vannak, depressziósak.

Végül a bíróság mindkettőjüket 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amit 18 hónapra felfüggesztett, valamint azt is elrendelték, hogy mindkét férfi 6 hónapig viseljen egy olyan eszközt, amely jelez, ha alkoholt fogyasztanak.

Mindezt az is indokolta, hogy az egyik támadó a tárgyalásra is részegen ment.

Miután kiléptek a bíróság épületéből mindketten örömujjongásban törtek ki, táncoltak és azt kiabálták, hogy „befelé".