Zelenszkij most robbanthatja ki az atomháborút

Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Zelenszkijt, aki előre be nem jelentett látogatásra érkezett a brit fővárosba, először Rishi Sunak miniszterelnök fogadta a Downing Streeten. Sunak hivatalának előzetes tájékoztatása szerint a brit kormányfő az ukrán katonáknak nyújtott, hónapok óta zajló brit kiképzési program jelentős bővítését ajánlotta fel Zelenszkijnek, kiterjesztve ezt a programot az ukrán légierő pilótáira és a tengerészgyalogságra. Sőt, a brit miniszterelnök Zelenszkij hisztérikus követelésének engedve arra is utasítást adott, hogy vizsgálják meg, tudnak-e adni vadászgépket Ukrajnának. A háború első hónapjaiban a NATO országok véleménye egyöntetű volt, ez a világháború kirobbantásával lenne egyenlő...
Vágólapra másolva!

Zelenszkij ezután beszédet mondott a brit parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban a törvényhozás két kamarája, az alsóház és a Lordok Háza tagjai, valamint a brit kormány képviselői előtt.

Az ukrán elnök követelései egyre veszélyesebbek Forrás: Ukrán Elnüki Iroda

Beszédében az ukrán elnök arra kérte a nyugati szövetségeseket, hogy szállítsanak Ukrajnának korszerű harci repülőgépeket. A kérést azzal nyomatékosította, hogy átnyújtotta az ukrán légierő egyik kiemelkedően sikeres aktív harci pilótájának sisakját Sir Lindsay Hoyle-nak, a londoni alsóház elnökének.