Egy német lap véletlenül leleplezte Zelenszkijt és a német kancellárt

Zelenszkij kifordul Macron öleléséből
Ukrainian President Volodymyr Zelensky (L) and French Fresident Emmanuel Macron embrace after giving a press conference in at Mariinsky Palace in Kyiv, on June 16, 2022. - The leaders of major EU powers France, Germany and Italy vowed on June 16 to help Ukraine defeat Russia and to rebuild its shattered cities, in a visit to a war-torn Kyiv suburb. (Photo by Ludovic MARIN / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij brüsszeli látogatása előtt azt nyilatkozta a Spiegelnek, hogy az ukránok Németországgal való kapcsolata „nehéz szakaszban van", ráadásul kényszerítenie kellett Scholzot, hogy tankokat adjon. Miután sokan megdöbbentek a mondaton, a Spiegel utólag módosította a szöveget arra, hogy "nyomást kellett gyakorolnia". Elsőre rosszul fordították - így magyarázkodtak a mondat miatt, amivel véletlenül leleplezték, valójában ki is diktál a két fél kapcsolatában.
Vágólapra másolva!

A német Leopard harckocsik szállítása körül kialakult viták miatt „nehéz szakaszban vannak” az ukrán-német kapcsolatok Zelenszkij szerint. A Spiegelnek úgy nyilatkozott:

folyamatosan nyomást kell gyakorolnia Ukrajna „megsegítése" érdekében,

és győzködnie is kell Olaf Scholz német kancellárt arról, hogy ez a segítség az európaiaknak szól.

A Spiegel szerint Zelenszkijt azt mondta: Scholzot

Ezt a Die Welt szerint később módosították, azzal a megjegyzéssel, hogy pontatlan fordítás történt.

Az európai vezetőkkel általában is elégedetlen az ukrán elnök. Az a fő problémája, hogy tőlük is naponta kérnie kell fegyvereket. Felelősségre is vonta őket: