Megrázó videó, egy családot kellett a romok alatt hagyni a mentőcsapatnak, de később kimentették őket

Antakya, 2023. február 10. Épületromok alól kiszabadított fiút vesznek körül a mentőcsapat tagjai a dél-törökországi Hatay tartomány székhelyén, Antakyában 2023. február 10-én. A négy nappal korábban bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengésnek és az utórengéseknek a legfrissebb adatok szerint több mint 20 ezer halálos áldozata és 75 ezer sérültje volt Törökország délkeleti és Szíria északi részében. MTI/EPA/STR
Vágólapra másolva!
A törökországi földrengés helyszínéről jelentkezett be a Magyar Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának egyik tagja. Videóban mesélt a kezdeti nehézségekről, és az őket ért megpróbáltatásokról is.
Vágólapra másolva!

A földrengés másnapján érkezett Törökországba a Magyar Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata.

A helyszínen készült videóban Vincellér Tibor, a mentést végző csapat tagja mesélt a mentési folyamatról, arról hogy mennyire nehéz dolguk volt a mentés kezdetekor, és hogy a gépi mentés miatt az üzemanyaghiány hogyan nehezítette munkájukat.

A legmegrázóbb történetük egy kétgyermekes családhoz fűződik, akiket első körben ott kellett hagyniuk a romok alatt:

Addig nem tudtak megnyugodni a mentőcsapat tagjai, ameddig nem szerezték be a szükséges üzemanyagot, így később - üzemanyaggal feltankolva -

visszatértek a helyszínre, hogy segíthessenek a bajba jutott családnak.

Ekkor már más mentőegységek is kiérkeztek a helyszínre, és végül

a két gyereket és édesapjukat sikerült megmenteniük.

Azonban a család negyedik tagja, az édasanya a helyszínen meghalt.

Hatalmas nemzetközi összefogás jellemzi a mentési műveletet, így a folyamatosan Törökországba érkező mentőcsapatok és a segélycsomagok egyre gördülékenyebbé teszik mentést.