Megrázó hír érkezett a törökországi földrengés halottairól

Rescue Teams Work Non Stop To Save Survivors From Earthquake In Hatay NurPhoto General news Disaster Disaster and Accident Natural Phenomena Turkey Earthquake Hatay - Turkey People February 10 2023 10th February 2023 Eathquake 2023 Horizontal EARTHQUAKE
Egyre nagyobb csodának számít, ha túlélőre bukkannak
Vágólapra másolva!
Törökországban 20 665-re emelkedett a hétfői földrengés halálos áldozatainak száma szombat kora reggelre - közölte a helyi katasztrófavédelem.
Vágólapra másolva!

A sérültek száma a hivatalos adatok szerint 80 088.

Az AFAD szombat kora reggeli adatai szerint a földrengés sújtotta dél-, délkelet-törökországi régióból mintegy 93 ezer embert költöztettek el, a mentési munkákban több 166 ezren vesznek részt.

Egyre nagyobb csodának számít, ha túlélőre bukkannak Forrás: AFP/NurPhoto/Yunus Dalgic

Délelőtt hozták nyilvánosságra, hogy a szomszédos Szíriában 3553-an haltak meg és 5276-an megsérültek. Az áldozatok száma a két országban együttesen már meghaladja a 24 ezret.

125 óra után mentették ki

A TRT török közszolgálati televízió szombati beszámolója szerint a mentőcsapatok 125 órával a térségben pusztító földrengés után egy embert élve emeltek ki a romok közül a déli Antakya város Cebrail negyedében. A szíriai Vörös Félhold pedig azt közölte, hogy négy embert mentettek ki élve a romok alól péntek este a szíriai Dzsabla városában.

A katasztrófa térségében 1891 utórezgést mértek hétfő óta.