Taxira várt a rettegett olasz bérgyilkos, amikor elfogták

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Massimiliano Sestino, a calabriai maffia hírhedt bérgyilkosa másodszorra tudott megszökni a házi őrizetéből. Valahogy megszabadult a nyomkövetőjéttől, aztán a rendőröket megkerülve elmenekült. Végül Nápolyban sikerült elfogni, amint éppen egy taxira várt. A férfit több ember, köztük egy rendőr meggyilkolásáért korábban már életfogytiglanira ítélték – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A calabriai maffia bérgyilkosát, Massimiliano Sestinot már közel egy évtizede életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték több ember meggyilkolásáért, de nem zárták rácsok mögé. Csak házi őrizetbe került az apja Milánó melletti házában, a lábára pedig nyomkövetőt szereltek annak ellenére, hogy országszerte ismert gyilkos.

1991-ben megölt egy rendőrt, amiért 30 év börtönbüntetést kapott, és ő gyilkolhatta meg 2013-ban Vincenzo Femiát is, aki egy kábítószer-ügyletben volt érdekelt.

A két ügyért életfogytiglani büntetésre számíthatott, ezért inkább megszökött, leszedte a nyomkövetőjét és elmenekült. Nem sokkal később a palinuroi tengerparton strandolás közben fogták el. Fürdőnadrágban volt, amikor megbilincselték – írja a Bors.

A férfi az édesapja házában várta a bírósági ítéletet, amire február 3-án került volna sor, de január 30-án ismét megszökött, megint sikerült megszabadulnia a nyomkövetőtől. A veszélyes bűnöző újabb szökése miatt szinte az egész olasz rendőrség keresni kezdte, és február 4-én el is fogták.

Nápolyban, egy vasútállomásnál éppen taxira várt. Fegyver nem volt nála, a testvére iratai viszont igen.

Az elfogáshoz az olasz belügyminiszter, Matteo Piantedosi is gratulált a rendőröknek. A nápolyi maffia szálai Magyarországig elérnek. Január végén egy magyar ügyvédnőt is megbilincseltek, mert tisztára mosta az alvilág pénzét. A nőt letartóztatták.