Hihetetlen életmentés, 198 óra után húztak ki a romok alól egy testvérpárt Törökországban - videó

Kahramanmaras, 2023. február 14. A drónnal készült felvételen munkagépek dolgoznak az összeomlott házak romjai között a dél-törökországi Kahramanmarasban 2023. február 14-én. A török-szíriai határtérségben pusztító, február 6-án bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengésnek és az utórengéseknek a legfrissebb adatok szerint több mint 37 ezer halálos áldozata van Törökország délkeleti és Szíria északi részében. MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Vágólapra másolva!
Újabb túlélőket találtak a romok alatt kedden Törökországban a február 6-i dél-törökországi földrengések mentési munkálatainak kilencedik napján - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Kahramanmaras tartomány Dulkadiroglu körzetében

a 198. órában hoztak a felszínre egy testvérpárt, egy 17 éves fiút és 21 éves bátyját.

A fiatalok kimentéséhez a mentőcsapatok öt méter hosszú folyosót alakítottak ki a törmelékek között. A kiszabadítás pillanataiban a fiúk integettek a kameráknak, a fiatalabbik pedig újságírói kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy jól van.

A mentésben részt vevő egyik önkéntes úgy nyilatkozott:

először azt hallották meg, hogy valaki a romok között üti a falat, majd a mentőkutyák is visszaigazolták, hogy túlélők vannak a helyszínen.

A fiúk egyik nagybátyja örömében úgy fogalmazott:

A drónnal készült felvételen munkagépek dolgoznak az összeomlott házak romjai között a dél-törökországi Kahramanmarasban 2023. február 14-én Forrás: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

A testvérpár édesanyját két nappal ezelőtt szintén élve hozták a felszínre.

Ugyancsak a 198. órában Adiyaman tartományban, három óra munkát követően egy 18 éves fiút mentettek ki a törmelékek fogságából.

Miközben a török mentőcsapatok számos helyszínen folytatják a keresést, és az utolsó túlélőt is igyekeznek felkutatni, a romok eltakarítása is zajlik már.

Törökországban a hivatalos adatok szerint eddig 31 643-an haltak meg a múlt hétfői földrengésekben.

Kedden, a szerencsétlenség óta először összeül Ankarában a török kormányzat. A tanácskozást ezúttal kivételesen nem az államfői palotában, hanem a katasztrófavédelem központjában tartják. Több olyan miniszter, aki a katasztrófa helyszínén tartózkodik, videóhívás keretében vesz részt az ülésen. Az egyetlen napirendi pont a február 6-i földrengéssorozat.