Bányaomlás történt Ausztráliában, ketten meghaltak

Vágólapra másolva!
Február 15-én két ember meghalt, amikor beomlott egy cinkbánya az ausztráliai Dugald Rivernél. Információk szerint a bányászok munkagépe alatt omlott be a talaj és egy 25 méter mély üregbe zuhantak. A két bányászt a bányavállalat saját halottjának tekinti - írja a BBC. 
Vágólapra másolva!

A helyi média szerint Dylan Langridge és Trevor Davis 125 méteres mélységben dolgozott a queenslandi Dugald River bányában, amikor szerdán beomlott alattuk a talaj.

25 méteres üregbe zuhantak a munkagépükkel és egy fúrógép kezelőjével együtt.

A fúróberendezés kezelőjének sikerült kiszabadulnia és riasztani a többieket. A Perenti, a Langridge-ot és Davist alkalmazó globális bányászati csoport közlése szerint a két férfi holttestére nem sokkal a szerencsétlenség után bukkantak a Cloncurry melletti bányában.

- mondta Mark Nowell vezérigazgató.

Információk szerint a két férfi kirendelt munkás volt, ami általános gyakorlat Ausztrália egyes részein, ahol a személyzetet ideiglenesen távoli munkahelyekre szállítják.

A 33 éves Langridge 2020 márciusában csatlakozott a Barmincóhoz. Még abban az évben a Dugald River bányában kezdett dolgozni.

A 36 éves Davis 2021 novembere óta dolgozott a bányában, miután egy évvel korábban csatlakozott a céghez. Mindketten töltőoperátorként dolgoztak – közölte a cég.

A bányatulajdonos szerint a kutatás idejére minden műveletet felfüggesztettek a cinkbányában.

A mentők egész éjjel nehéz felszerelésekkel igyekeztek hozzáférni a járműhöz, és csütörtök reggel Tim Akroyd, az MMG vezérigazgatója elmondta, hogy megkezdték a mentési munkálatokat.