Váratlan amerikai vélemény: elkerülhetetlen az orosz győzelem

Oroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, újonc, katona, tank
Moszkva, 2022. december 13. Újoncokat képeznek ki az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. Az orosz védelmi miniszter szerint eddig több mint 300 ezer embert képeztek ki az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Vágólapra másolva!
A tények objektív vizsgálatának fényében elkerülhetetlen az orosz győzelem - véli James G. Rickards, aki továbbra is Ukrajna összeomlására számít. A CIA egykori stratégiai tanácsadója már korábban is arról írt, hogy Kijevnek óriási veszteségei vannak: szerinte az ukránok 8-10-szer annyi katonát veszítenek, mint az oroszok.
Vágólapra másolva!

A volt CIA-tanácsadó véleménycikkében arról írt: „fenntarthatatlanok" az ukránok veszteségei. Állítása szerint a hiteles jelentésekből az látszik, hogy 500 ezer fő körül lehetnek Kijev veszteségei, a 100 ezer orosz katonáról szóló veszteségi jelentés viszont túlzó.

A Mandiner szemléje szerint hiába írja azt a nyugati fősodratú sajtó, hogy az amerikai Abrams, a brit Challenger és a német Leopard tankok segítségével Ukrajna győzhet a háborúban, ez nem fog megtörténni.

Rickards úgy véli, Bahmut elestével kezdődhet az összeomlás.

„Ukrajna egész, 800 mérföld hosszú védelmi vonala elkezd összeomlani akkor, és nem lesz olyan megerősített pozíciójuk, ahova visszavonulhat. Az ukrán katonák, bármilyen bátrak és kompetensek is, kimerültek, és kezdenek kifogyni az utánpótlásból."

Mindeközben – írják –

Moszkva egyre csak fokozza a nyomást, és rengeteg harckocsival, repülővel és tüzérségi eszközzel indítanak offenzívát a következő napokban.

A volt tanácsadó arra is kitért, hogy egyáltalán nem „örül" Oroszország győzelmének, de úgy látja, hogy a tények „objektív vizsgálatának" fényében elkerülhetetlen az orosz győzelem.