Kicsavarodott a 11 éves fiú bokája a futópadon, pár nappal később belehalt

Jesse Brown, futópad baleset, fertőzés
Vágólapra másolva!
Egy egyszerű bokaficamnak tűnt csak a baleset, amit a 11 éves floridai fiú szenvedett a futópadon. Ám pár nappal később szörnyű foltok kezdték beborítani a lábát, és már az orvosok sem tudták megmenteni az életét.
Vágólapra másolva!

Jesse Brown egy egészséges és jókedvű 11 éves ötödikes fiú volt. A fiú eleven volt, hobbija közé tartozott a krosszmotorozás is.

Néhány héttel ezelőtt a futópadot használva elesett és kicsavarta a bokáját, valószínűleg meg is vágta a lábát közben, ami egy olyan eseményláncot indított el, mely végül az életébe került.

A fiú pár nappal a sérülés után arra ébredt, hogy az egész lábát lila és vörös foltok borították, mintha tele lett volna zúzódásokkal.

A családja azonnal kórházba vitte, ahol az intenzív osztályra került.

Az orvosok azt mondták, a kicsavarodott, és emiatt gyenge bokáját fertőzés támadta meg – írja a Fox News.

Egészen pontosan A-csoportú Streptococcus fertőzése volt, vagyis húsevő baktériumok támadták meg a szervezetét, amitől az agya megduzzadt, és végül ez okozta a halálát.

A húsevő baktérium előszeretettel szaporodik el sebekben vagy gyulladt bőrterületeken, és főként erősen szennyezett sebek vagy legyengült állapotú betegek esetén, akár amputáció is szükséges lehet a beteg gyógyulása érdekében – írja a Webbeteg a baktériumról.

Dr. Candice Jones orlandói gyermekorvos azt mondta, az utóbbi időben a gyerekeknél megnövekedett az A-csoportú Streptococcus-fertőzéses esetek száma, de a legtöbb nem olyan súlyos mint Browné volt.

Az orvos azt mondta,

a következő tünetekre kell figyelni: duzzanat, bőrpír, kellemetlen szag és láz.

A Brown család azt mondta, remélik, hogy ez a tragikus eset segíteni fog másoknak, hogy még időben észrevegyék a figyelmeztető jeleket.