Több év szünet után, újra teljes pompájában megrendezik a riói karnevált - videó

rio carnival festival, rio de janeiro, karenvál, brazil, brazília
RIO DE JANEIRO, Brazil - february 07, 2016: Samba school parade Ilha do Governador during the 2016 carnival in Rio de Janeiro, the Sambodromo.
Vágólapra másolva!
A pandémia évei után újra teljes pompájában megrendezik a híres riói karnevált. Erre utoljára 2018-ban volt példa.
Vágólapra másolva!

Három év kihagyás után 2022-ben újra megrendezték a riói karnevált. Akkor az eseményeket a COVID-19 járvány miatt még csak egy erősen megcsonkított formában rendezték meg, ráadásuk Rio de Janeiro városvezetése a pandámia miatt két hónappal későbbre halasztotta a karnevált.

Azonban öt év után, újra hagyomános módon megkezdődik a fesztivál.

Idén a brazil szövetségi kormány 46 millió ember részvételére számít a hivatalosan pénteken kezdődő és február 22-ig tartó ünnepségeken. Ebbe beletartoznak a karnevált világhírűvé tevő városok látogatói is, különösen Rio de Janeiro, de Salvador, Recife és Sao Paulo nagyvárosa is - írja az AP News.

Ezekben a városokban már megkezdődödtek a felvonulások.

Riói karnevál Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Celso Pupo/Shutterstock. No use without permission./Celso Pupo

Rio de Janeiro mintegy 5 milliárd reai (kb. 300 milliárd forint) bevételre számít a bárok, szállodák és éttermek forgalmában. A brazil szállodaszövetség szerint jelenleg a riói szállodák 85 százalékos kihasználtsággal működnek, de teltházakban reménykednek.

Gyönyörű brazil nő színes jelmezben a riói karneválon Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Brastock/Shutterstock. No use without permission./Brastock