Agyonlőttek egy katolikus püspököt Los Angelesben

David O'Connell
Vágólapra másolva!
Szombaton megöltek egy katolikus püspököt Los Angelesben. A 69 éves David O'Connell 45 évig teljesített szolgálatot, 2015-ben Ferenc pápa nevezte ki püspökké. A rendőrség még vizsgálja a gyilkosság körülményeit - írja a CBSnews.
Vágólapra másolva!

Meglőttek egy katolikus püspököt Dél-Kaliforniában, néhány háztömbnyire egy templomtól. A férfit mindenki kedves, békeszerető emberként jellemezte, halála megdöbbentette a Los Angeles-i vallási közösséget - közölték a hatóságok.

A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy a püspök vallási leszámolás kiszemeltje lett volna.

Az elkövetőt még keresik a rendőrök.

- mondta Michael Modica, az LASD Gyilkossági Iroda nyomozója. A 69 éves O'Connell 45 évig teljesített szolgálatot, és Írországból származott. Ferenc pápa 2015-ben a Los Angeles-i érsekség segédpüspökének egyikévé nevezte ki. O'Connell évekig dolgozott Dél-Los Angelesben, ahol békét akart teremteni a lakosok és a rendfenntartó szervek között.

A térségben ugyanis még 1992-ben erőszakos felkelést tört ki, miután az esküdtszék felmentett négy fehér Los Angeles-i rendőrtisztet Rodney King, fekete férfi megverése miatt. Emiatt a faji indulatok felszámolását próbálta elérni. Később a közép-amerikai bevándorló gyerekek beilleszkedésének segítésében vállalt oszlopos szerepet. O'Connellt Hacienda Heightsban találták meg holtan, szombat délután 1 óra körül.

A gyilkosságra néhány háztömbnyire a St. John Vianney katolikus templomtól került sor a férfi házában.

A szomszédok és a paptársak virágot valamint gyertyát hagytak a férfi otthona előtt. Vasárnap 50 ember imádkozott és énekelt a meggyilkolt férfi lelki üdvéért.