Megszökött egy német bíróságról a saját kislányát megerőszakoló pedofil migráns, de egy nap múlva ismét börtönbe került

szomorú, lány, gubbaszt, ül a földön, depresszió, erőszak, áldozat, illusztráció
Sad and lonely black girl feeling depressed
Vágólapra másolva!
Arról ír a Bild német lap, hogy egy szökésben lévő gyermekmolesztáló migránst, a 47 éves Ghaith Abdulrahman Mahmood A.-t (47) kedden elfogták. A pedofil közel 25 órán át volt szabadlábon, miután hétfő reggel megszökött egy bajorországi bíróságról.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint a legfontosabb nyomot egy sofőr szolgáltatta, aki egy buszmegállóban ismerte fel a pedofil migránst. Egy járőr kedden 11:30 körül elfogta a férfit Grub am Forstban (Coburg elővárosa). A pedofil migráns nem tanúsított ellenállást. A helyi rendőrségi szóvivő szerint nem volt kétséges, hogy ő a körözött személy.

A 47 éves

Ghaith Abdulrahman Mahmood A. hétfőn délelőtt a bajorországi Coburg bírósága előtt beismerte, hogy saját kiskorú lányait szexuálisan bántalmazta, az egyiket zaklatta, a másikat pedig meg is erőszakolta.

A hétfői volt a negyedik tárgyalási nap, de röviddel az ítélethirdetés előtt a pedofil migránsnak sikerült elszöknie a bíróság épületéből.

Így sikerült elmenekülnie

A tárgyalás során 10:30 körül a pedofil migráns kirendelt ügyvédje, Christian Barthelmes szünetet kért a bírótól. A bíró ezt megadta, majd az ügyvéd kiment a mosdóba. Ekkor

Ghaith Abdulrahman Mahmood A. hirtelen felugrott a székéről, majd lefutott a lépcsőn, majd berohant a tanúk szobájába, és onnan az ablakon kimászva sikerült megszöknie.

Ezt követően nagy erőkkel kezdték el keresni a vádlottat, a rendőrkutyák és a járőrök mellett helikoptereket is bevetettek.

A rendőrségi szóvivő szerint egyelőre nincs arra utaló jel, hogy a pedofil migráns kitervelte volna a szökést, vagy segítséget kapott volna hozzá.

A bíróság hétfő délután távollétében

öt és fél év börtönbüntetésre ítélte Ghaith A.-t.

A bajor igazságügyi minisztérium a szökés hírére vizsgálatot rendelt el. Georg Eisenreich (CSU) miniszter úgy fogalmazott ennek kapcsán: „Elfogadhatatlan, ha raboknak sikerül megszökniük a bajor bíróságokról. A biztonsági réseket be kell zárni".

A címlapi/social media kép illusztráció.