Már 46 halálos áldozata van a Brazíliában pusztító áradásoknak

Felhőszakadás, földcsuszamlás, Brazília
A pusztítás nyomai a brazíliai Sao Paulo állam partvidékén fekvő Sao Sebastiaóban történt földcsuszamlást követően
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt negyvenen meghaltak Brazíliában a heves esőzések és áradások okozta földcsuszamlásokban. Ez a szám a legújabb adatok szerint tovább nőtt.
Vágólapra másolva!

Már 46-an meghaltak a brazíliai Sao Paulo állam partvidékének városaiban a hétvégi heves esők okozta földcsuszamlásokban és áradásokban.

Majdnem 2500-an még mindig nem térhettek vissza otthonaikba, a mentési munkálatok folynak - közölte Sao Paulo állam kormánya helyi idő szerint kedden.

A pusztítás nyomai a brazíliai Sao Paulo állam partvidékén fekvő Sao Sebastiaóban történt földcsuszamlást követően Forrás: MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

A legtöbben, 45-en Sao Sebastiao városában haltak meg. Luiz Inacio Lula da Silva államelnök miniszereivel átrepült a város felett, és megígérték a 91 ezer lakosú város újjáépítését, valamint azt, hogy az új házak biztonságosabb helyen fognak állni.

Az időjárási előrejelzések szerint a napokban további esőzések várhatók a városban,

200 milliméter eső eshet, ami további áradásokkal és földcsuszamlásokkal fenyeget.


A hétvége óta Brazília leggazdagabb partvidékén több mint 600 milliméter csapadék esett.

A pusztítás nyomait a brazíliai Sao Paulo állam partvidékén fekvő Sao Sebastiaóban történt földcsuszamlást követően Forrás: MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira

Sao Paulo állam kormányzója, Tarcisio de Freitas azt mondta, a haditengerészet tábori kórházat épít a katasztrófa áldozatainak, a munkálatokat csütörtökön kezdik.

A karneváli időszakban a tengerpartot elözönlötték a turisták, ami valószínűleg növelte a halálozások számát.

A brazíliai Sao Paulo állam partvidékén fekvő Sao Sebastiaóban történt földcsuszamlás nyomai Forrás: MTI/EPA/EFE/Sebastiao Moreira