Szörnyű légikatasztrófa történt, sokan meghaltak

Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságok vizsgálják a nevadai Stagecoachban történt repülőgépszerencsétlenséget, amiben öt ember meghalt. A Lyon megyei seriffhivatal képviselői elmondták, hogy a szerencsétlenül járt repülőgépet a Care Flight, a renoi székhelyű Regionális Sürgősségi Orvosi Szolgálat üzemeltette.
Vágólapra másolva!

"2023. február 24-én, körülbelül 21:15-kor a Lyon megyei diszpécserközpont több hívást is kapott egy lehetséges repülőgépszerencsétlenségről a nevadai Stagecoach-ban" - közölte Brad Pope seriff.

A később PC 12-es típusú merevszárnyú repülőgépként azonosított gépen öt utas tartózkodott, köztük a pilóta, egy nővér, egy mentős és egy beteg - írja a Fox News.

A balesetnek nem voltak túlélői.

A lezuhant repülőgépet a baleset után körülbelül két órával találták meg, az esettel kapcsolatban nyomozás indult, a rendőrség további részletek az üggyel kapcsolatban nem kívánt közölni.

A repülőgépbaleset tényét később a gépet üzemeltető társaság is megerősítette. Közölték, hogy biztonsági okokból a cég többi légijárművét is vizsgálatnak vetik alá, addig felfüggesztik a repüléseket.

A Care Flight egyúttal részvétét fejezte ki a balesetben meghalt áldozatok hozzátartozóinak.