Zelenszkij már az amerikai embereket fenyegeti

BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir BIDEN, Joe; ZELENSZKIJ, Volodimir, Biden Ukrajnában, Ukrajna, Kijev,
Kijev, 2023. február 20. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) Joe Biden amerikai elnököt fogadja a kijevi Mariinszkij-palotában 2023. február 20-án, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. MTI/AP pool/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Hiába az elapadhatatlan amerikai pénzcsap, Zelenszkij arra figyelmezteti az Egyesült Államokat, hogy a támogatások esetleges megvonásának nem lesz jó vége. „Ha nem változtatnak véleményükön, ha nem értenek meg minket, ha nem támogatják Ukrajnát, akkor elveszítik a NATO-t, elveszítik az Egyesült Államok befolyását és vezető pozícióját a világban" – fogalmazott. A nyilatkozat hátterében az áll, hogy egyre több amerikai ellenzi Ukrajna nyakló nélküli támogatását. Vagyis Zelenszkij már az amerikai embereket fenyegeti.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij Ukrajna orosz inváziójának egyéves évfordulója alkalmából tartott kijevi sajtótájékoztatóján merész kijelentést tett.

Forrás: Origo

– fogalmazott az ukrán elnök.

Zelenszkij Amerikának címzett burkolt fenyegetésének alapja az amerikai közvéleményben kialakuló egyre nagyobb ellenállás a háború finanszírozását illetően. Az NBC News múlt havi közvélemény-kutatása szerint ugyanis már 47 százalék ellenzi, 49 százalék pedig helyesli, hogy a Kongresszus még több pénzügyi támogatást hagyjon jóvá Ukrajna részére.

Az aggályok nem ok nélküliek, hiszen a Biden-kormányzat dollármilliókat küld Kijevnek egy nagyon nehéz gazdasági helyzet kellős közepén.

Ráadásul a végeláthatatlan pénzügyi támogatások korántsem garantálják Ukrajna sikerét a háborúban. Igen árulkodó, hogy a Pentagon vezetője is a tárgyalásos úton való békekötést tartja reálisnak inkább, mint Ukrajna győzelmét.