Szörnyű titok derült ki az Egyesült Államokról

háborús galéria, kegyetlenség, vér, erőszak, borzalmas látvány, orosz és ukrán halottak, pusztítás, orosz-ukrán háború, Ukrajna, gyűjtés, 2023
Black smoke rises from a military airport in Chuguyev near Kharkiv on February 24, 2022. - Russian President Vladimir Putin announced a military operation in Ukraine today with explosions heard soon after across the country and its foreign minister warning a "full-scale invasion" was underway. (Photo by Aris Messinis / AFP)
Vágólapra másolva!
Veszélyes provokációra készül az Egyesült Államok Oroszország szerint.
Vágólapra másolva!

Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője azt mondta, Oroszország azonosítja és megbünteti a valódi bűnösöket.

Az Egyesült Államok mérgező vegyi anyagok felhasználásával készül provokációra Ukrajnában

írja a Mandiner a Reuters alapján az orosz védelmi minisztérium közlésére hivatkozva. A tárca idézte John Sullivan volt oroszországi amerikai nagykövetet, aki szerint az orosz csapatok vegyi fegyverek alkalmazását tervezik a különleges katonai műveleti területen. „Ezt az információt úgy tekintjük, hogy

az Egyesült Államok és bűntársaik szándéka, hogy mérgező vegyi anyagokkal provokációt hajtsanak végre Ukrajnában”

– mondta Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője egy tájékoztató során.

Azt mondta, Oroszország azonosítani és megbüntetni fogja a valódi bűnösöket.

A tábornok szerint február 10-én egy külföldi állampolgárok által kísért, vegyi anyagokat szállító vagon érkezett Kramatorszkba, amelyet a helyi Kujbisev kohászati üzem területére vontattak. A rakományt, mint mondta, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), valamint az ukrán fegyveres erők parancsnoksága tisztjeinek felügyelete mellett rakodták ki.

Igor Kirillov azt mondta, hogy a vagonban 16 lezárt fémdoboz volt. Ezek felét vegyszerveszélyre felhívó táblával jelölték meg, amelyen a BZ felirat, valamint az ideiglenes harcképtelenséget okozó mérgező anyagok osztályának megfelelő jelölés, két piros vonal volt.

- mondta az orosz tábornok, emlékeztetve arra, hogy a BZ (3-kinuklidinil-benzilát) használata tilos a vegyi fegyverek tilalmáról szóló egyezmény 1. cikke szerint.

A kocsi öt CS-Riot feliratú és három CR-Riot feliratú dobozt is szállított, amelyeket az irritáló anyagokat jelző, egy piros vonalas jelöléssel látták el.

"A rakományt amerikai gyártmányú páncélozott járművekre helyezték, amelyek konvojban haladtak el az érintkezési vonal felé" - mondta Kirillov.

A tábornok által elmondottak értelmében Kramatorszkban február 19-én 11, "építőanyagok" és "cement" feliratú vasúti kocsit rakodtak ki. A vagonokban az orosz katonai tárca értesülései szerint valójában olyan, az amerikai szárazföldi erők számára korszerűsített repeszlőszer volt, amelyeket roncsoló elemekkel és folyékony irritálószerekkel töltöttek meg.