Terrortámadás Oroszországban: itt vannak a sokkoló részletek

front, Bakhmut, Bahmut, Uroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, lövész, őrjárat, katona
Servicemen of the Ukrainian Armed Forces Vedmak (Witcher) unit patrol along the frontline near Bakhmut on February 18, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by YASUYOSHI CHIBA / AFP)
Vágólapra másolva!
Ukrán diverzánsok hatoltak be a Klimovó járásbeli Ljubecsane községbe és dróntámadás érte a tőle mintegy 15 kilométerre található Szusane falut - közölte Alekszandr Bogomaz, az Ukrajnával határos oroszországi Brjanszk megye kormányzója csütörtökön a Telegram-csatornáján.
Vágólapra másolva!

Az orosz Szövetségi Biztosági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy a védelmi minisztériummal együtt műveletet indított az orosz területre behatoló "nacionalisták" likvidálására.

A TASZSZ a rendvédelmi szervekre hivatkozva azt írta, hogy a fegyveresek, akinek létszáma több tucatnyira tehető, Ljubecsane mellett Szusanébe is behatoltak és legkevesebb hat túszt ejtettek.

A hírügynökség informátora szerint az incidensnek több civil halottja és sebesültje volt.

A diverzánsok a kormányzó szerint tűz alá vettek egy mozgásban lévő járművet, aminek következtében egy lakos meghalt, egy tízéves gyermek pedig megsebesült.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője terrortámadásnak minősítette a történteket, és közölte, hogy intézkedések történtek a terroristák megsemmisítésére Forrás: AFP/Sputnik/Sergey Guneev

A helyi hatóságok cáfolták azokat a híreket, amelyek szerint a támadás egy iskolabusz ellen irányult, és emlékeztettek rá, hogy a határövezetben korábban áttértek a távoktatásra.

A legfrissebb hírek szerint az ukrán szabotőrök akcióinak következtében már két főre emelkedett a civil áldozatok száma - erről Alekszandr Bohomaz regionális kormányzó számolt be - írja az iz.ru.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője terrortámadásnak minősítette a történteket, és közölte, hogy intézkedések történtek a terroristák megsemmisítésére.

Annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy az incidenst a Kreml kapcsolatba hozza-e az ukrán hatóságokkal, a rendvédelmi szervek által folytatott vizsgálat hatáskörébe utalta.

A címlapi kép illusztráció!