Bíróság elé állítják a januárban eltűnt brit házaspárt

Vágólapra másolva!
Constance Martent és Mark Gordont beidézték a bíróságra, miután a rendőrség megtalálta újszülött gyermekük maradványait.
Vágólapra másolva!

A házaspár ellen súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés, a gyermek születésének eltitkolása és az igazságszolgáltatás megtévesztése miatt emeltek vádat - írja a The Guardian.

Constance Marten és Mark Gordon ma jelenik meg a bíróságon. A házaspárt tárgyalásra idézték be, miután a hét elején

megtalálták újszülött csecsemőjük maradványait egy erdőben.

Ahogy az Origo arról korábban beszámolt a 35 éves Marten és a 48 éves Gordon nyolc héttel ezelőtt tűnt el újszülött gyermekükkel együtt. Az eltűnés után nagyszabású rendőrségi hajtóvadászat indult ellenük.

Az anya eltűnésük után pár nappal szülhette meg a gyermeket egy kocsiban. Kigyulladt autójukat egy autópálya mellett találták meg a hatóságok Boltonban. A család a gyermekkel hétről hétre bujkált és próbálta megtéveszteni a rendőrséget.

A házaspárt hétfőn tartóztatták le Brightonban, miután az egyik lakos kiszúrta a őket és szólt a rendőrségnek.

A pár nem árulta el a baba tartózkodási helyét. A rendőrség két héten keresztül kereste a csecsemőt, a keresésben egy 200 fős csapat vett részt, ezenkívül a rendőrség drónokat, keresőkutyákat, hőkamerákat és helikoptert is bevetett a keresés során.

Végül szerdán megtalálták az újszülött maradványait egy sussexi erdős területen. A nyomozók úgy vélik, hogy a csecsemő "már több hete halott volt"

A rendőrség elmondása szerint a baba nemét még egyelőre nem tudták megállapítani -

A rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit. A párnak ma kell megjelennie a bíróságon.