Harminc év után került elő egy halottnak nyilvánított amerikai nő

Vágólapra másolva!
A hatóságok szerint élve találtak meg Puerto Ricóban egy pennsylvaniai nőt, aki több mint 30 évvel korábban eltűnt és halottnak nyilvánították.
Vágólapra másolva!

Nagyon ritkán fordulnak elő olyan esetek, hogy amikor titkozatos körülmények között eltűnnek emberek, azokat évtizedekkel később élve találják meg. Patricia Kopta története azonban kivételesnek bizonyult.

A 82 éves demenciás nőt körülbelül 2700 kilométerre az otthonától találták meg egy idősek otthonában.

Patricia Kopta korábban Pittsburgh-ben, Pennsylvaniában, Ross Township külvárosában élt, hívő ember volt és szerette a munkáját. A mentális egészsége azonban hirtelen és fokozatosan romlani kezdett.

Miután elveszítette állását, gyakran járt a belvárosi utcákon és figyelmeztette a városlakókat a közelgő armageddonra.

Többször feltartóztatta a baseball meccsek nézőit és a koncertezőket és arra kérte őket, hogy menjenek haza, mert hamarosan vége lesz a világnak. Az emberek, akik találkoztak vele, már jól ismerték, egy ragadványnevet is adtak neki „Veréb"-nek nevezték el a szabálytalan járása és testalkata miatt.

1992-ben hirtelen nyoma veszett, évekig nem tudtak róla semmit,

bár egyszer küldött egy levelet a férjének, amiben leírta, hogy üldözik. A nyomozók évekig nem akadtak a nyomára, ezért egy pszichikus segítségét kérték, aki azt sugallta, hogy a nő meghalt. A nő férje, Bob Kopta nemsokkal később egy jogi nyilatkozatot is kapott, amely szerint

feleségét halottnak nyilvánították.

A hatóságok azonban később megtudták, hogy Patricia Koptát 1999-ben felvették egy Puerto Ricó- i otthonba, mivel segítségre volt szüksége - írja a The Guardian.

A nő semmit nem árult el a magánéletéről,

elhitette gondozóival, hogy egy tengerjáró hajóval utazott a szigetre Európából,

később azonban többször elszólta magát, amiből az otthon munkásai, majd az Interpol rájött ki lehet ő valójában. A gyanú egy DNS vizsgálattal igazolódott be. Patricia Kopta DNS-ét összehasonlították a nővére és unokaöccse által biztosított DNS-ekkel.

Bob Kopta soha nem nősült meg újra. Ő és Kopta nővére csütörtökön azt nyilatkozták az újságíróknak, hogy

szívesen visszavinnék őt Pennsylvaniába és újra egyesítenék családjukat.

A lelki és fizikai betegségekkel küzdő 82 éves hölgy azonban inkább a puerto rico-i otthonban szeretne maradni.