Nyaralni ment a család, egy 19 hónapos lány meghalt drogtúladagolásban

Airbnb
Vágólapra másolva!
Egy 19 hónapos kislány fentanil-túladagolásban halt meg, mikor a család egy floridai nyaraláson egy Airbnb szálláshelyen tartózkodott. A nyomozók nem tudták megállapítani hogyan jutott a fentanilhoz a kislány.
Vágólapra másolva!

Lydie és Boris Lavenir a floridai Wellingtonban nyaraltak gyermekeikkel. Alig néhány órával, hogy a család a szálláshelyre érkezett, kislányukat Enorát az ágyában találták - írja a Fox Business.

A család elmondása szerint amikor megtalálták a kislányt, Enora arca teljesen el volt kékülve, a szája habzott. Mire a mentősök kiérkeztek már nem tudták megmenteni a kislányt.

Egy orvosszakértő szerint a gyerek halálát fentanil mérgezés okozta.

Nem világos, hogy a kislány hogyan jutott hozzá a fentanilhoz, mivel a nyomozók nem találtak a szerre utaló nyomokat a bérelt lakásban, sem a szülők holmija között.

A család a haláleset miatt pert indított az Airbnb, az ingatlan tulajdonosai és a korábbi bérlő ellen. Azt állítják, hogy a bérbeadó cég és a nyaralótulajdonos nem gondoskodott az ingatlan biztonságáról, és hogy az előző bérlő megengedte, hogy az ingatlanban kábítószert használjanak.

Az előző bérlő, aki a Vrbo-n keresztül foglalta le a lakást, elismerte a rendőrségnek,

hogy partit rendeztek az ingatlanban, ahol kokaint is fogyasztottak,

de a nyomozók állítólag nem tudták összekapcsolni ezeket a drogokat a lány által használt szerrel, és a halálát balesetnek tekintették.

A fentanil egy olyan anyag, amely kis dózisban is halálos lehet, és az elmúlt években országszerte több ezer halálesetet okozott. Egy felmérés szerint 2021-ben 71 238 halálesetet okoztak az ilyen anyagok - ez drámai növekedés az előző évi 57 834-hez képest.