Lövöldözés volt egy chilei reptéren, többen meghaltak - videó

crime aviation shooting Horizontal AIRPORT BURNT-OUT CAR
Investigations Police officers inspect vehicles burnt by individuals in the surroundings of the Arturo Merino Benitez International Airport in Santiago after the attempted robbery of more than 32 million US dollars from an armoured van which had just picked the money from a Latam Airline plane arriving from Miami. - An officer of the General Direction of Civil Aviation and one of the attackers were killed in a shootout. (Photo by Karin POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt egy rablási kísérletben, szerda reggel Santiago de Chile nemzetközi repülőterén. Az illegális cselekmény a repülőtér rakományterében történt, és egy fegyveres csoport tetemes összegű pénzt próbált meg ellopni - írja az Aviación Online.
Vágólapra másolva!

Előzetes információk szerint az összecsapásban két ember meghalt, köztük az egyik rabló, a másik a helyi légiközlekedés főigazgatóságának egyik tisztviselője volt. A lövöldözés során több repülőgépet is eltaláltak.

Nyomozás Rendőrök ellenőrzik a Santiago Arturo Merino Benitez nemzetközi repülőtér környékén felgyújtott járműveket, miután több mint 32 millió amerikai dollárt próbáltak kirabolni egy páncélozott furgonból Forrás: AFP/Karin Pozo

A fegyveres rablók körülbelül 12-en lehettek.

A lopási kísérletük kudarcba fulladt,így el kellett menekülniük a helyszínről.

Nem sokkal később a hatóságok két leégett járművet találtak, amelyeket állítólag a bűnözők használtak a meneküléshez.

A hatóságok vizsgálják az esetet, egyelőre senkit nem tartóztattak le.

Az eset után nem sokkal később két személyt lövési sérülésekkel szállítottak be egy közeli kórházba, és

a gyanú szerint kapcsolatban állhatnak az eseménnyel.

Ez az incidens aggodalmat keltett a chilei sőt a latin-amerikai repülőterek biztonságával kapcsolatban. Az elmúlt években több nagy visszhangot kiváltó reptéri rablás történt a régióban, többek között Brazíliában és Mexikóban.

Egy repülőgép száll fel a santiagói Arturo Merino Benitez nemzetközi repülőtéren 2023. március 8-án, miután megpróbáltak kirabolni több mint 32 millió amerikai dollárt egy páncélozott furgonból Forrás: AFP/Karin Pozo

Latin-Amerikában és a Karib-térségben viszonylag gyakran fordulnak elő reptéri rablások. Az egyik legutóbbi nagy visszhangot kiváltó eset 2019 júliusában történt, amikor bűnözők

750 kilogramm aranyat loptak el a São Paulo-Guarulhos repülőtéren,

ugyanezen év áprilisában pedig fegyveresek raboltak ki egy teherszállítót a guanajuatói repülőtéren, és 3 millió dollár (1 milliárd forint) értékű áruval távoztak.

Éppen egy évvel korábban, 2018-ban São Paulóban is történt egy milliós rablás, amikor egy kommandós csoport elfogta a rablókat, akik a Lufthansa járatáról 5 millió dollárt (közel 2 milliárd forint) vittek volna el egy pénzszállító teherautóval.